Annonse fra Bil i Nord
Gå til

I dag er den store «bulkedagen». Slik unngår du skader på bilen din

Jula nærmer seg med stormskritt og mange av oss tar turen til kjøpesentrene for å fylle bilen med årets julegaver.

 
Å parkere bilen kan være både krevende og stressende for de fleste av oss. Heldigvis er redningen her, Volvos parkeringsassistent, Park Assist Pilot. Salgssjef for Volvo hos Bil i Nord Tromsø, Tom Karlsen, forklarer hvordan dette nyttige systemet fungerer.

Slik fungerer Park Assist Pilot

– Denne funksjonen får du på flere av Volvos nye modeller. Med Park Assist Pilot aktivert oppdager bilen selv parkeringsplassen idet du kjører forbi en ledig plass. Deretter får du beskjed fra bilen om hvordan du skal gi gass og bremse. Styringen tar bilen seg selv av, alt du behøver å gjøre er å gi gass og bremse underveis. Da får du perfekt parkering hver gang og bilen gjør det meste av jobben, forklarer Karlsen.

I tillegg til å hjelpe deg med «vanlig» tverrstilt parkering kan også systemet hjelpe deg med det som er mange nordmenns skrekk, nemlig lukeparkering. 

Tom Karlsen, salgssjef for Volvo hos Bil i Nord skryter av den nye digitale parkeringsassistenten.  

– Bilen kopierer rett og slett luka ved hjelp av kameraer og sensorer og avgjør selv om luka er stor nok, både lukeparkering og tverrstilt parkering. Når du så setter bilen i gir og gir gass, vil du få opp en graf som viser hvor lenge det er til du må stoppe opp igjen, utdyper Karlsen. 

Og at systemet er godt mottatt det ingen tvil om.

– Alle vet at det kan være svært utfordrende å parkere på kjøpesentre i dag. Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive. Det er jo alltids noen som synes det er veldig enkelt å parkere bilen på gammelmåten, men svært mange av dem vi er i kontakt med synes systemet er til stor hjelp. Dermed anbefaler vi absolutt Park Assist Pilot til dem som kjøper ny bil i dag. Det gjør rett og slett hverdagen din litt enklere, konstaterer Karlsen. 

Se hvordan Park Assist Pilot fungere i praksis i videoen lenger opp. 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.