Annonse fra EXTRA
Gå til

Slik lager du finnbiff-burger

Madelen Camilla Rolland er kokkelærling på Mathallen, og vant i januar Norgescupen for kokkelærlinger sammen med Jon Erlend Matre. Nå viser hun deg hvordan du kan bruke reinkjøttet litt annerledes enn du er vant til.

I alle Coop Nords EXTRA-butikker får kundene nå tak i Rein Finnbiff fra Min Boazu. Madelen Camilla Rolland viser deg enkle, men smakfulle oppskrifter med kjøttet.

Klikk på videoen for å se framgangsmåte - og under finner du oppskriften.



Finnbiffburger

Du trenger:

1 pose Rein Finnbiff fra Min Boazu
2 skiver bacon per burger
Burgerbrød
Salat
200g brunost
3 stk sopp
2 dl fløte
Rosmarin
Timian
Einebær
Anisfrø
Pepper

Slik gjør du:

Stek kjøttet med rosmarin, timian, einebær, anisfrø, pepper og salt. 
Lag brunostsaus ved å koke opp fløte og ha i ternet brunost. Smak til med salt og pepper. Om sausen er tynn kan du koke den ned eller ha i mer brunost. 
Stek sopp og ha rosmarin og timian i.  Stek bacon. 

Anrett med brød, salat, reinkjøttet, brunostsaus, sopp og bacon på toppen.  Klart!

Obs: Burgerne blir alltid bedre om man lage brødene selv! 
 

Burgerbrød

Du trenger:
0,5 pose tørrgjær
0,5 ts salt
1 ts sukker
6 dl hvetemel 
25g smør
2,5 dl melk
2 ss olivenolje
0,5 stk egg

Slik gjør du:
 

Bland tørrgjær og alt det tørre i en bolle. Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melken og varm til fingertemperatur. Hell væsken over det tørre og tilsett olivenolje.

Arbeid med deigen til den er jevn og smidig. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse. 
 

Kna deigen godt sammen på en benk med et lett dryss av mel på. Trill ut deigen i 5-6 like store boller. Legg bollene over på stekebrett med bakepapir. Ha litt mel på hånden og trykk bollene litt flate. Dekk med plastfilm, og la brødene etterheve i en halv time.


Pensle brødene med sammenpisket egg. Stek brødene midt i ovnen på 215 grader i cirka 10 min.

Les også: Ferskt merke vil ta reinkjøtt fra fest til hverdag

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.