Det er ikke så ofte noen gir ut poesi fra Nord-Troms. Liv Bertine Saltnes er født i Jøkelfjord i Kvænangen, men har bodd i Tromsø og Nordreisa det meste av sitt liv.

De siste årene har sykdom satt begrensninger for fysiske aktiviteter, men likevel har det ikke vært noe å si på skrivelysten til Saltnes.

– Poesien til Liv Bertine ligger langt over gjennomsnittet. Hun mestrer den budne forma, hun kan skrive dikt på rim med riktig antall stavelser og samtidig få fram en mening i det hun vil formidle, sier Helge Stagnes i Poetica Forlag.

– Jeg har gitt ut flere diktbøker. Liv Bertine sine dikt i Titingtanka er fullt på høyde med mine, legger Stagnes til.

Naturdiktene dominerer

Diktheftet består av naturdikt, dikt som beskriver oppveksten og dikt som skildrer den nåværende livssituasjonen til Saltnes. Diktene er skrevet på lett normalisert Nord-Tromsdialekt.

– Naturdiktene dominerer diktheftet. Det er ikke bare skildringer av årstidene, men det menneskelige element står også sterkt i diktene. Diktene som beskriver barndommen og ungdomstida synes jeg er de beste, sier Stagnes.

Stagnes sier Saltnes har skrevet tekster siden hun var barn.

– Allerede når Liv Bertine var 11 år skrev hun sin første kriminalroman. Men Titingtanka er det første verket hun har utgitt.

– Diktene i Titingtanka er alt for gode å havne i en skuff og bli glemt. Jeg tror diktheftet kan bli veldig populært når den blir kjent, avslutter Stagnes.

Utgiver av diktheftet er Poetica Forlag.

– Jeg tror diktheftet kan bli veldig populært når den blir kjent, sier Helge Stagnes i Poetica Forlag. Foto: Itromso/Arkivfoto