Tirsdag skal NVE og Kåfjord kommune befare skredvollen som skal sikre at gården til Siv Nina og Roald Myrvoll ikke rammes om Oksfjellet raser ut.

– Vi har bygd en sikringsvoll for å ta imot det som kan komme av steinblokker eller steinsprang. Vollen er høy og brei og skal beskytte fjøset og fritidsboligen som ligger rett nedenfor, sier regionsjef Ole Jan Hauge i Norges vassdrags- og energidirektorat - NVE, til NRK Troms.

LES OGSÅ: Avgjørelsen måtte bli tatt

Tidligere i høst ble gården evakuert og hele besetningen på rundt 200 geiter ble slaktet ned.

– Himla mye arbeid

Nå kan det snart åpnes for drift på gården.

– Det blir et himla arbeid. Vi skal få 250 kje til gården, og de må læres opp i alt, fra å spise til å gå ut, og til å finne de gode beitene. Det var en veldig ung besetning som ble sendt til Nortura, men det var rutinerte dyr, som visste hvor de skulle gå, sier Siv Nina Myrvoll til NRK Troms.

Bedre med en for mye

Etter en periode med konstant overvåkning ble faregraden nedskalert og folk fikk flytte tilbake. Det betyr ikke at NVE mener evakueringen var fånyttes.

LES OGSÅ: Har stanset opp

At Oksfjellet fortsatt står like steilt som det alltid har gjort, betyr ikke at NVE angrer på evakueringen i høst.

– Fra tid til annen vil det bli foretatt evakueringer uten at det skjer noe. Men det er bedre med en evakuering for mye enn at vi tar risikoer vi ikke bør ta, sier regionsjef Ole Jan Hauge, til NRK torsdag.