Karin Olsen, daglig leder i Lyngen Reker AS, deltok sammen med Bjørn Arild Olsen og Simona Juodsnukyte på mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin.

Fredag åpnet Grüne Woche i Berlin, som er en av verdens største forbrukermesser for mat og reiseliv. Her deltar flere utstillere fra Nord-Troms, blant annet Lyngen Reker.

- Det er et veldig godt organisert kaos! Mye folk og mange utstillere. Man finner utstillingshaller med alt blomster og  fisk, oster og bakevarer. I tillegg har de ulike nasjonene som er til stede egne stands hvor enorme mengder med mat og drikke presenteres, forteller daglig leder i Lyngen Reker, Karin Olsen, som nettopp har kommet hjem fra messen i Berlin.

God respons

Norge har en stor stand på messen og Nord-Norge får presentere landsdelen på flott måte.  De lekreste retter med produkter fra landsdelen presenteres av dyktige kokker fra Nord-Norge.

- Fra Troms er det alt fra reker fra Lyngen, sirup fra Nordreisa, poteter fra Art Nor, øl fra Mack, tørrfisk fra Havgull og reinkjøtt fra Hjertin Rein som serveres. Vi serverer rekene våre som en reke-coctail med grønn salat, håndpillede reker med en dressing basert på rømme og geitost. Den fikk god respons fra de som var innom, forteller Olsen.

Grüne Woche åpnet fredag sin 81. messe og skal holde på i ti dager. Hvem som stiller ut produkter fra den norske standen rullerer, og flere skal gjeste messen.

Viktig for Norge

Olsen forteller at mange nordmenn har tatt turen til Berlin for å få med seg arrangementet.

- Det er utrolig mange nordmenn som er der. Dette er et stort arrangement med tanke på norsk reiseliv og bak det norske initiativet står Innovasjon Norge, de ulike Fylkeskommunene og Landbruks og matdepartementet. Vi møtte også mange andre matprodusenter fra landsdelen og innkjøpere som er interessert i nordnorske produkter, sier Olsen.

Også TV2s kjente kokk Wenche Andersen, fra frokostprogrammet "God morgen, Norge", var innom den nordnorske standen.

- Hun laget mat og snakket om Lyngen Reker. Det var veldig artig!

Besøkte ambassaden

Selvom arbeidsdagene på Grüne Woche er lange, fikk Olsen og de andre nordmennene lagt inn et besøk på den norske ambassaden i Berlin.

- Vi ble invitert til den mottakelse på den norske ambassaden på fredagskvelden, forteller Olsen. Det var en fin arena for å bli bedre kjent med de norske deltakerne på messen.

Lyngen Reker har hatt utstilling på matmessen flere ganger tidligere, men dette var Olsen sitt første besøk.

- Dette er først og fremst en veldig fin måte å få presentere Norge og Nord-Norge på, avslutter Olsen.

KOKKEBESØK: TV2-kokken Wenche Andersen besøkte den nordnorske standen. Her foran den imponerende rekeoppsatsen til Lyngen Reker. Foto: Karin Olsen
Karin Olsen, Lyngen Reker
NORDNORSK MAT: Lyngen reker har deltatt på Grüne Woche flere ganger før.