Mandag kveld ble en ung tenåring tatt hand om av politiet etterulovlig skuterkjøring. Skuteren var registrert på ungdomens far, ogsaken vil bli fulgt opp av politiet.

Kjørt i skiløype

PolitibetjentGaute Østeggen ved Lyngen lensmannskontor sier at de også har fåttflere meldinger om ulovlig skuterkjøring i skiløypa på Hatteng,også det av mindreårige uten lovlig førerkort for snøskuter.

– Vier i dialog med idrettslaget om hvordan vi vil handtere dennesaken, opplyser Østeggen.

Foreldrene vil straffes

Politiet vil någå ut med en klar advarsel til alle som kjører ulovlig snøskuter,og spesielt til foreldre som lar mindreårige kjøre snøskuter.

– Deter straffbart å låne kjøretøy til noen som ikke har førerkort, ogslike saker vil vi følge opp, opplyser Østeggen til Framtid i Nord.

Han synes det er betenkelig at mindreårige uten opplæring fårtilgang til å kjøre store snøskutere, og mener det også handler omhvordan voksne formidler holdninger til lover og regler.

Politibetjenten sier videre at det også er klare restriksjoner hvordet er lov å kjøre snøskuter. På hjemmesidene til kommunene medlovlig skuterløyper er det opplysninger om hvor og når skuterløyperer åpen.