Men den tidligere toppløperen med flere toppløp i nasjonale og internasjonale konkurranser, sier at han på ingen måte har noen planer om å gjøre comeback som konkurranseløper.

På lørdagens klassiskdistanse over 10 km var Skjønsfjell i en klasse for seg selv. Reisaværingen var 4:20 minutter foran neste mann, Bård Gunnar Hansen fra Manndalen UIL, også han i veteranklassen. Seniorklassen ble vunnet av Håkon Arild Melseth, Bardufoss, vel 4:30 etter Skjønsfjell.

Selv synes han det gikk tungt etter en vel hard åpning, men legger ikke skjul på at det er gøy å konkurrere.

Håkon Sellevoll Dyrstad, Nordreisa vant M 17 år med tiden 31:02 på 10 km, mens Pia Nystu, også fra Nordreisa vant K 18 med tiden 15:23 på fem km. Skjervøy sin egen Susanne IrenHansen gjorde også comeback og vant seniorklassen med tiden 18:07 på fem km.

Få deltakere

Det var uvanlig få deltakere på sonerennet denne lørdagen. Rennleder Alexander Sebergsen mener mye av årsaken ligger i en hektisk konkurransehelg både med skikytter KM i Bjerkvik og Tromsø skimaraton.

- i tillegg er det flere iarrangment på Skjervøy denne helga, forklarer han.

Men på tross av få deltakere, og ifølge rennlederen mange nye personer i styre og stell, så var det en flott skifest på Skjervøy i et flott vintervær og fantastiske løyper.

- Etter en evaluering, ser vi at Skervøy Ik ski- og skiskyting er klar for å påta seg større skirenn i fremtiden, sier Sebergsen til Framtid i Nord

Bølgedal

Arrangørklubben er også i en bølgedal på rekutteringsiden. Sebergsen ser at de har få løpere som deltar på konkurraser, men at de har att i gang tiltak for å få den tidligere storklubben tilbake i sporet.

- Vi ser at mange yngre er med på onsdagsrenn, og vi har fått i gang en fin gjeng på treningene, forteller Sebergsen.

Han forteller om en klubb hvor de aller fleste er helt ny i styre og stell, samtidig som de har hatt en del omlegginger etter sammenslåingen av ski og skiskyting.

Rennleder Alexander Sbergsen er svært fornøyd med gjennomføringen av sonerennet på Skjervøy, og sier at de er klar til å påta seg større oppgaver Foto: Jan Arild Hansen