Silje Suhr-Stamnes og mannen Rune holdt mandag på å kjøre ned en ulv på E6 ved Alteidet i Kvænangen. Dette skriver Altaposten.

Paret var på vei til Tromsø for å hente en hundevalp.

Måtte bråbremse

- Akkurat i det vi kjørte over fylkesgrensa mellom Finnmark og Troms, på Alteidet innerst i Langfjorden, løp et stort dyr over E6. Rune måtte bråbremse. Klokka var 08.20, jeg sjekket, sier Silje til avisa.

– Vi kikket på hverandre og begge spurte det samme: Var det virkelig en ulv? Man forventer jo ikke at en ulv plutselig skal springe over veien. Det var veldig spesielt!

Fikk det bekreftet

Ken Gøran Uglebakken og Rune Somby i Statens naturoppsyn (SNO) bekrefter observasjonen gjort av Suhr-Stamnes paret. De dro til Alteidet, sjekket sporene og sporet ulven i fem kilometer.

- Man må gjøre dette hvis man skal kunne fastslå at det er ulv og ikke hund, har man bare ett enkelt spor å forholde seg til er det vanskelig å si for sikkert om det er ulv eller ei, sier Uglebakken.

Somby og Uglebakken forteller at det sannsynligvis dreier seg om en ulv som har kommet over svenskegrensa til Troms. Det kan være samme ulv som ifølge avisa Nordlys tok to rein i Kvænangen for to uker siden.