Han var første mann ut i den uhøytidelige, men likevel smått prestisjetunge konkurransen på jordet på Jægervatnet i dag. Det ble konkurrert i både slåing, raking, saging og den litt mindre nyttige grenen øksekasting og Berg utmerket seg med presis og nøye bruk av ljåen.

Tre lag konkurrerte men i tillegg var det mange enkeltpersoner som bokstavelig talt kastet seg med i enkeltøvelsene. Sauebonden Asgeir Larsen fra Oksvik viste seg som en svært habil mann med ljåen, selv om erfaringene er begrenset.

- Nei, jeg er for ung til å ha brukt ljå, så det er det såvidt jeg har prøvd før. Det var tungt i starten, men det blir nok lettere når man blir vant. Men heldigvis utviklingen gått framover. Vi hadde ikke fått mat til mange sauer hvis man skulle slått med ljå, sier Larsen.

Inge Storsteinnes fylte 80 år tidligere i august og vant suverent klassen over 80 år i øksekasting. Det var ikke så mange fra den yngre garde som var bedre enn ham heller. Han syns det er flott at det arrangerer landbruksdag på Jægervatnet.

- Det er viktig for å gjøre barn og unge kjent med jordbruket og ikke minst få fram betydningen av jordbruket i Lyngen. Næringen står jo sterkt i kommunen, spesielt sauenæringen, mens vi ser at antallet melkebønder er på retur, sier Storsteinnes som selv har hatt melkeproduksjon på sin gård.

Landbruksdagene på Jægervatnet startet i går med paneldebatt med blant annet senterpartimannen Per Olaf Lundteigen og fortsatte i dag med konkurranser, utstillinger og ikke minst grilling.

Les mer om landbruksdagene i tirsdagens Framtid i Nord!

NESTEN BLINK: 80-årige Inge Storsteinnes viste imponerende presisjon i øksekastingen. Foto: Torbjørn O. Karlsen
KANINER: Leona Bårdsen (11) viser fram sine kaniner Hilmar og Sofus sammen med venninnen Christine Yu Jakobsen (10). Foto: Torbjørn O. Karlsen