Fremtid i Nord skrev lørdag om beboerne i Kirkegårdsveien på Skjervøy, som har 17 merknader til planene for den nye barnehagen i nabolaget. Hovedankepunktene er blant annet adkomsten til barnehagen og den økte trafikken den vil medføre i Kirkegårdsveien.

Aps varaordfører Irene Toresen sier hun og kommunestyret er klar over at å legge den nye barnehagen på Skjervøy på Prestegårdsjorda ikke er uproblematisk. Men alternativene står ikke i kø.

- Vi så de trafikale problemene og vi hadde våre bekymringer rundt det. Men uansett hvor man legger en barnehage vil man få et problem - så lenge den skal være tilknyttet en eksisterende vei. Vi ville fått utfordringer også om barnehagen hadde blitt lagt ved Eidevannet, som var et annet alternativ, sier Toresen.

Stoler på teknisk etat

Hun mener at trafikkproblemene ved Prestegårdsjorda bør være overkommelige.

- Klart det blir mer trafikk i Kirkegårdsveien enn det er i dag. Men det er 30-sone og vi har alle ansvar for å kjøre ansvarlig. Og teknisk avdeling i kommunen mener at det skal la seg gjøre å få en grei innkjøring til barnehagen - blant annet ved å fjerne en del av berget ved veien. Når de mener at det skal gå fint, så stoler jeg på det, sier Toresen.

Må ha barnehage

- Det er ikke plass til å anlegge fortau i området?

- Nei, det blir vanskelig. Men det er dårlig med fortau til de andre barnehagene også. Det er ikke enkelt, men barnehage må vi ha. Og hvis vi ikke ønsker å legge den langt utenfor sentrum, så får vi ta disse utfordringene.