Mandag denne uken ble det klart at Samferdselsdepartementet har innstilt Widerøe som vinner av flykontraktene i nord. Ola Giæver jrs selskap, FlyViking, fikk ingenting.

"Tilbudet fra FlyViking AS, som la inn bud på ruteområde 1 og 2, samt på ruteområde 6 – 8, er avvist. Dette skyldes at selskapet ikke har en gyldig lisens som dekker operasjonene spesifisert i tilbudet. Samferdselsdepartementet plikter derfor å avvise alle deler av tilbudet fra FlyViking AS". Det opplyste departementet i en pressemelding.

Etter vedtaket reagerte Giæver kraftig på avvisningen og mente anbudsrunden kun var et spill for galleriet.Les saken: - Dette er som å kaste 60 millioner ut av vinduet

Vil se tilbudet og protokoller

Giæver uttalte da at de vurderer å klage avvisningen til Klagenemda for offentlige anskaffelser eller Riksrevisjonen. Nå ber de om innsyn i Widerøe sitt tilbud som ble innstilt.

På vegne av FlyViking har advokat Kristine Wang, bedt om innsyn i tilbudet fra Widerøe og protokoller under forhandlingene mellom Samferdselsdepartementet/Luftfartstilsynet og Widerøe.

- Det opplyses at FlyViking vurderer å klage på avvisningen. Det anmodes følgelig om at kontrakt ikke inngår med Widerøe før vi har mottatt de etterspurte dokumenter og gitt en rimelig frist på 14 dager til å vurdere innholdet, skriver Wang i innsynsbegjæringen.