Hver dag denne høsten har Hanna Hansen Tuoremaa (9) gått langs fylkesvei 331 i Manndalen og undret på når noen skal gjøre noe med veien som hun mener er farlig for myke trafikanter.

Tidvis virker ikke veilys, og veien er både hullete og smal.

- Jeg er ofte redd for å bli påkjørt, og noen ganger har jeg blitt skikkelig skremt, forteller hun til Framtid i Nord.

Hanna sier at hun holder oversikt over hvor mange av veilysene som ikke virker, og kan opplyse at enkelte dager har hele ti lykter på den lille strekningen vært slukket.

- Men det rare er at lysene kommer og går, fortsetter hun med.

Klagebrev til ordfører

En dag denne uken fikk Hanna nok, og kom både sint og frustrert hjem til sin mor. Hun skulle sende brev til den som måtte bry seg om hennes frykt for skoleveien.

Hanna skulle sende klagebrevet til skolen, men hennes mamma sa at det er til kommunen hun da må skrive til.

- Så da skrev jeg til ordføreren og andre som måtte bry seg, forteller hun

Håper på svar

Brevet ble sendt tidligere i uka, og Hanna vet ikke om ordføreren eller andre som måtte bry seg har lest om hennes frykt for å gå langs skoleveien.

Men hun håper på et svar, og er beredt til å ta ordføreren med på en befaring dersom det skulle være ønskelig.

Mamma, Siw Tuoremaa forteller til Framtid i Nord at datteren var riktig sint, og fast bestemt på at noen måtte få vite om hennes opplevelser av skoleveien.

- Hun krevde å få skrive et brev, og forfattet brevet helt på egen hånd, forteller moren. Hun synes det var litt komisk, men sier samtidig at det er viktig å la ungene få lov til å uttrykke sine meninger overfor de som er ansvarlig for deres oppvekstvilkår.

Kåfjord kommune har igangsatt revisjon av kommunens trafikksikkerhetsplan. Tuoremaa mener at brevet til datteren godt kan være et innspill til denne prosessen.