UFØRE: Slik så Fv347 mellom Årviksand og Langfjorden ut, mandag ved 15-tida. Bildet er tatt av to kjølemontører som forsøkte å kjøre fra Årviksand og mot Lauksundskaret. (Foto: Thomas Myrslett)

UFØRE: Slik så Fv347 mellom Årviksand og Langfjorden ut, mandag ved 15-tida. Bildet er tatt av to kjølemontører som forsøkte å kjøre fra Årviksand og mot Lauksundskaret. Foto: Thomas Myrslett

Under dette snølaget var det en fylkesvei

Kjølemontørene var nær ved å bli stående fast på den gjenblåste veien.

Det var ved 15-tiden, mandag, at de to montørene fra Elektro Kjøl i Nordreisa skulle kjøre fra Årviksand mot fergeleiet på Lauksundskaret. De kom ikke lengre enn noen få kilometer fra Årviksand før de måtte gjøre vendereis.

– Veien var ikke brøytet og like etter Ressebakken, noen hundre meter før Langfjordvannet, ble vi stående fast, forteller Thomas Myrslett.

Værutsatt område

Sammen med kollegaen, Daniel Berg, fikk de løs varebilen og kunne kjøre tilbake til Årviksand.

– Hvorfor ikke brøytebilen hadde vært der, vet jeg ikke. Men veien burde vært brøytet, ja. Det var tydelig at det var en stund siden den hadde vært der sist.

Fv347 gjennom Langfjorddalen er værutsatt, og tidligere var skaret Ressebakken beryktet for å hindre trafikk. Dette ble bygd om for en tid tilbake.

På tur hjem

Like etter kom plogen, og de to kunne gjøre et nytt forsøk på å komme seg til ferga og hjembygda, Nordreisa.

– Nå kom vi i alle fall videre, sier Myrslett.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

effektivt trening med lav intensitet:

– Du får både bedre kondisjon og styrke

50 sjåfører kontrollert

Politiet gjennomførte storkontroll i Nord-Troms.

200.000 nordmenn uten reiseforsikring

Et enkelt sykehusbesøk i utlandet kan fort bli dyrt uten reiseforsikring.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis