Helse Nord og UNN HF bidrar med finansiering til dette ut 2015. Etter den tid må kommunene selv finne midler til dette, eller kutte i tilbudet til befolkningen.

Totalt er det ni sykestuesenger i Nord-Troms, inklusive en øyeblikkelig hjelp seng i hver kommune. En i Kvænangen, en i Kåfjord, fire i Nordreisa og tre på Skjervøy.

Unn HF hevder de ikke kan forskjellsbehandle kommunene i Troms, og må derfor sentralisere øyeblikkelig hjelpe senger til en kommune, samt fjerne finansieringen til sykestuesenger som i dag kommer fra Unn HF og Helse nord.

Dette vil resultere i at dagens finansiering til sykestuedrift til Skjervøy alene vil kuttes med over 2,5 mill, og at Skjervøy sin øyeblikk hjelp finansiering kan bli flyttet til en annen kommune.

Dette vil medføre reduksjon i dagens drift av Skjervøy Helsesenter, som igjen vil bety et dårligere helsetilbud til våre innbyggere og mindre behov for kompetanse arbeidsplasser innenfor helse, i Skjervøy kommune.

Da Nord-Troms kommunene i sin tid fikk denne finansieringen, var det på grunn av klimatiske og geografiske forhold, Nord-Troms er en del av tiltakssonen og dermed karakterisert å ha de samme utfordringer som Finnmark når det gjelder blant annet avstander og klima.

Skjervøy Senterparti kan ikke godta at dagens finansieringsmodell opphører, og vil kreve at Nord-Troms kommunene også i fortsettelsen likestilles med Finnmarks kommunene når det gjelder finansiering til sykestue drift.