Kampen, som i stor grad var preget av oppstyret rundt Chuksonyedika "Chuks" Agbakwu, ble en langdryg batalje, sett med Skjervøyøyne. I første omgang hadde vertene svært lite å by på, og det var høyst fortjent at Alta 2 tok ledelsen etter 20 minutter.

Runar Olsen Hustad klarte etter mye klabb og babb i feltet å smøye ballen inn bak SIKs keeper Teodor Nilsen.

Nilsen hadde bare minutter senere en svært god beinparade som sørget for at Alta ikke gikk til pause med to mål.

Nytt lag

Etter pause hadde Skjervøy fått ristet av seg ett og annet. De gikk på med en helt annen glød enn det man har sett fra de blåhvit hjemme.

Stadig var de på raid og satte Altas keeper og forsvar på prøve. Etter et kvarter kom Truls Lee Johansen på, et svært godt bytte gjort av trener Svenn Johansen. Johansen spilte for øvrige ikke selv på grunn av skade. Også Reidar Waage var fraværende som følge av karantenen han pådro seg med rødt kort mot Bossekop sist helg.

Tilbake

Truls Lee Johansen har vært skadet og ute i lengre tid, men de siste 30 minuttene var han med og dro fart i laget. Etter 84 minutter headet Johansen også inn utligninga, til 1-1.

Målet kom etter at Skjervøys Ronny Olsen gikk opp og headet ballen forbi Altas keeper. Bak sto Lee Johansen og styrte ballen inn bak to Alta-forsvarere. Keeper ropte på frispark, men en velplassert dommer avfeide kravet og pekte på midtbanen.

Selv om Skjervøy presset på de siste minuttene, var poengdeling et fortjent resultat, kampen sett under ett.

Tidligere skjervøyspiller Erlend Pedersen spilte hele kampen for Alta 2.