Den profilerte kokken på Vershuset Skarven i Tromsø fikk en sentral plass på seminaret «Mat som opplevelse» tirsdag på Lyngseidet Gjestegård.

Han disket opp med ni ulike retter, som falt i god smak hos de drøyt 30 deltakerne fra nordfylket og Balsfjord.

Høyere pris

- Vi har i denne regionen alt hva vi trenger av gode råvarer. Jeg vil tro at markledet er villig til å betale høyere pris når maten er produsert av lokale råvarer, sier Gunnar Jensen.

Han er opprinnelig fra Oksvik. Han har nesten sammenhengende og i ulike roller siden 2001 vært å finne på kjøkkenet på Skarven.

- Jeg fikk for fire år siden på restauranten Noma i København øynene opp for behandling av lokal mat. Jeg hospitere der i ei uke.

Gunnar Jensen ønsket tirsdag å bringe fram at det er enkelt å lage god mat når råvarene holder høy kvalitet.

God smak

- Vi kan ved bruk av enkle teknikker sette sammen gode smaker. Vi er ikke avhengig av kostbart utstyr.

Han håper og tror at der er grunnlag for å satse på matbasert reiseliv.

- Jeg ser på det som et spennende supplement til naturbaserte opplevelser i fjellet eller på fjorden. God mat vil gjøre at turister kommer tilbake.

Gunnar Jensen og kollegaen Hans Martin Heiskel fra Elvevoll presenterte smaksprøver av ni ulike retter. De startet med tre fiskeretter, fortsatte med hjemmelaget rømme og yoghurt før de avsluttet med lammekjøtt.