Regjeringen har fra 2017 bestemt at Riddu som en av flere festivaler ikke lengre skal få fast finansieringen over statsbudsjettet når de skal fjerne ordningen med knutepunktfestivaler. I stede må festivalen hvert år søke om midler fra Norsk Kulturråd.

Førstkommende mandag skal ordfører i Kåfjord Svein Leiros sammen med festivalleder Karoline Trollvik, sametingsråd Henrik Olsen og fylkesråd Willy Ørnebakk i møte med kulturdepartementet for å kreve at regjeringen vil videreføre støtten til urfolkfestivalen.

Leiros tør ikke spå noe om utfallet av møtene med kulturdepartementet, men han er tydelig på at Kåfjord skal gjøre alt som er mulig for at regjeringen snur i denne saken

Helt unik

Ordføreren er krystallklar på at Riddu Riddu må få videre finansiering gjennom statsbudsjettet, og mener at festivalen er i en særstilling når det gjelder kulturfestivaler.

Han begrunner det med at Riddu festivalen er en viktig arena for urfolk fra hele verden, og sier at festivalen i Kåfjord har gjennom flere tiår satt fokus på urfolks rettigheter.

- Riddu Riddu er blitt en merkevare bpåde lokalt, regionalt, nasjonalt og ikke minst internasjonalt, mener ordføreren.

At regjeringen nå legge opp til at en så viktig institusjon mister forutsigbarhet i finansieringen, er for Leiros helt uakseptabelt.