Tromsø-sangeren bør være kjent for de som vanker på korkonserter i nordfylket.

Harald Bakkeby-Moe har nemlig vært solist på konserter med både Skjervøykoret og Mollis. Nå er barytonen ute med sin første soloplate, en plate hvis tema treffer som pinnekjøtt på julaften, nemlig jul.

– Det er en juleplate der jeg har plukket ut en del kjente sanger og gitt dem en tidvis annerledes innpakning. Noe av dette skal vi også ha med oss på juleturneen.

Stjerner med

Når han kommer til Nordreisa kirke, 1. desember, har han med seg de samme fire musikerne som deltok på plata, Robert Frantzen; piano, Georgy Ildeykin; cello, Juhani Silvola; gitar og Sarah-Jane Summers; fele.

– Silvola og Summers skal også gjøre noen stykker alene, så det blir mer enn bare sang fra meg.

Han er også glad for å ha fått med seg Stjernekoret.

– De er jo med og løfter konserten ved at de skal synge noen sanger alene og noen sammen med meg. Alt i alt føler jeg vi har et godt repertoar på by publikum.

Slår på stortromma

Det er altså ikke første gangen Bakkeby Moe er i Nord-Troms. På CV står blant annet konserter med sangkorene Mollis og Skjervøykoret.

– Ja, for en tid siden var jeg med og gjorde noen av sangene til Grieg under et korenes samarbeidsprosjekt. Men det er første gang jeg er på en slik solo kirketurné.

I det hele tatt er det første gang han gjør en slik juleturné.

– I fjor var det tre konserter, i Tromsø, Harstad og Finnsnes. I år gjorde plata det aktuelt å utvide, og det blir jo veldig flott. Vi slår liksom litt på stortromma, kan du si. Jeg gleder meg veldig til å komme ut, avslutter han.

Stjernekoret skal stå på scenen med den kjente sangeren Bakkeby Moe. Her fra en konsert på Halti tidligere i høst. Foto: Jan Arild Hansen