Riddu Riđđu utnevner hvert år, sammen med Kulturnæringsstiftelsen, en ung samisk kunstner som får sjansen til å utvikle sitt talent og synliggjøres nasjonalt og internasjonalt, skriver festivalen i en pressemelding tirsdag.

Under årets festival var det 23 år gamle Elina Waage Mikalsen som ble valgt ut og fikk presentert sin kunst på flere deler av programmet.

Spent på mottakelsen

Waage Mikalsen er fra Tromsø og har sjøsamiske røtter fra Kåfjord.

Hun går på Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg, og eksperimenterer både med kunstfilm, skulptur, tegninger, tekst og lyd/videoinstallasjon.

Denne uken er hun booket til "New Narratives film festival" på Taiwan hvor hennes musikalske og kunstneriske talent behørig vil bli presentert.

- Det blir spennende å få presentere meg selv og Riddu Riđđu på denne måten. Jeg er veldig spent på mottakelsen av musikken min, sier kunstneren.

- Utrolig glad

På festivalen vil også dokumentaren "Biekka Fabmu (Wind power)" av Stein Bjørn bli vist.

Dokumentaren, som tar for seg Riddu Riđđu sin 20 års markering i 2011, er blitt oversatt til kinesisk for visningen på Taiwan.

- New Narrative Film Festival er en ny festival som ønsker å fremheve samfunnsengasjerte filmskapere fra hele verden. Det er et sterkt og inspirerende filmmiljø på Taiwan, så jeg er utrolig glad for at Elina har fått denne muligheten, sier festivalsjef Karoline Trollvik.