Kulturskoleleder på Skjervøy, Dag Øivind Thingstad, oppfordrer nå alle barn- og unge som har lyst til å melde sin interesse.

- Vi har ikke så mange påmeldte til nå, men fristen er 1. mars, så jeg har god trua på at vi skal klare å få noe til i år også. Jeg håper i hvertfall på god påmelding, sier han.

Godt samarbeid

I fjor samarbeidet Skjervøy og Nordreisa kommune med å arrangere mønstringen. Thingstad utelukker ikke at det kan bli aktuelt i år også.

- Vi har ikke helt bestemt noe enda - det er litt avhengig av hvor mange som er påmeldt, men jeg kan gjerne tenke meg å slå oss sammen slik at vi får et ordentlig show. Når vi først valgte denne løsningen i fjor, synes jeg det funket veldig, veldig bra, sier han.

Først og fremst gøy

Thingstad forteller at kulturskolen dette skoleåret har rekordhøyt antall elever, og han håper på å se mange av disse på scenen i midten av mars.

- Men det er jo noe de må ville selv. Vi har kjørt noen torsdagsøvinger på kulturskolen så vi får se, sier han.

Han har også en plan om å ta en promoteringsrunde på skolene i kommunen.

- Vi håper at ungdommen stiller opp. Heldigvis har vi litt tiden fram til mønstringen enda, sier han.

UKM skal først og fremst være morsomt i følge kulturskolelederen.

- Man skal ikke tenke på at det er en konkurranse, og bare riste av seg det at det er så veldig høytidelig - for det skal det ikke være. Det er artig med musikk, men det kan være mye mer enn det - teater, film og dans. Det meste er tillatt, sier han.

Kulturskoleleder i Skjervøy kommune, Dag Øivind Thingstad. Foto: Privat