Festivalen ønsker å være en tilrettelegger for at unge samiske kunstnere skal kunne utvikle sitt talent og synliggjøres nasjonalt og internasjonalt.

Siden slutten av 90-tallet har man utnevnt en ung, samisk kunstner som "Årets unge kunstner", og som en del av denne utnevnelsen innkluderer det et opphold på Lásságámmi.

Inspirasjon

Stiftelsen Lásságámmi og Riddu Riđđu festivála har en egen samarbeidsavtale som omhandler å gjensidig styrke hverandres virksomhet og i fellesskap bidra til å utvikle samisk- og urfolks kunst og kulturer i Nils Aslak Valkeapääs ånd.

- Samarbeidet mellom oss er viktig for festivalen, for Lássagámmi og ikke minst for den samiske kulturen. Áillohaš var en av vår tids største samiske kunstnere, og arbeidet med hans ettermæle er viktig. Vi er stolte over å kunne tilby vår unge kunstner et opphold i hans hjem, og håper at det kan være til inspirasjon for den videre kunstneriske utviklingen, sier festivalleder Karoline Trollvik.

Utbytte

Elina Waage Mikalsen flyttet inn på Lásságámmi 8. februar, og har flere tanker om hva hun skal benytte tiden til.

- Oppholdet på Lasságámmi har jeg hovedsakelig tenkt å bruke til å arbeide med musikken min, skrive tekster og spille inn. Jeg er vokalist i et band som heter Blood Forest Family, og har i tillegg et soloprosjekt der jeg jobber med stemme og looping. Jeg tror jeg kommer til å ha veldig utbytte av oppholdet, for jeg er lett å distrahere, og trenger ro rundt meg når jeg skal arbeide med musikk. Og så gleder jeg meg til å gå på tur og bruke badstua, forteller hun.