TILBAKE: Tornedalsbandet Jord vender tilbake til Nordreisa for å arbeide med KääniÄänii.
(Foto: Pressefoto)

TILBAKE: Tornedalsbandet Jord vender tilbake til Nordreisa for å arbeide med KääniÄänii. Foto: Pressefoto

Jord tilbake til Nordreisa og kvendagen

Det Torndalsbaserte bandet skal jobbe med lokalt kor.

Den 16. mars markeres Kvenfolkets dag over det ganske land, men allerede fire dager tidligere tjyvstarter feiringen med en unik konsertopplevelse på Halti kulturscene i Nordreisa.

Dette opplyser Tove Reibo.

- Lørdag 12. mars kan nemlig Halti-publikumet oppleve tornedalsgruppen Jord i en felleskonsert med barne- og voksenkoret KvääniÄänii (kvenske stemmer) fra Nord-Troms, forteller Reibo i en pressemelding.

Våres sanga

Den planlagte konserten har fått tittelen «Meän laulut – Våres sanga».

- KvääniÄänii er opptatt av å ta vare på den kvenske musikalske kulturarven. Vi har dokumentasjon på mange sanger som er brukt i denne regionen, og vi ønsker å gi disse sangene nytt liv og vise dem fram for dagens publikum. Samtidig ønsker vi å sette fokus på at de kvenske sangtradisjonene fortsatt lever, sier Tove Reibo, dirigent i KvääniÄänii.

- Gjennom å samarbeide med Jord vil vi sikre at konserten holder høy musikalsk kvalitet. Samtidig får vi stifte bekjentskap med Jords egne sanger, moderne sanger basert på gammel tradisjonsmusikk fra Tornedalen som synges på meänkieli - kvenskens søsterspråk i Sverige.

Gir erfaring

Samtidig vil KvääniÄänii få kunnskaper og erfaringer som vil komme til nytte i videre framføring av kvensk musikk, og ikke minst vil vi gi publikum en god konsertopplevelse og kunstnerisk kvalitet.

- Dette er det største KvääniÄänii har gjort siden deltakelsen på NRK-satsinga «Salmeboka minutt for minutt» i 2014, avslutter Reibo.

Jord har tidligere spilt på blant annet Riddu Riddu og Paaskiviikko.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

FYLKESMØNSTRINGEN I UKM:

Juryen klarte ikke bestemme seg

Mandag var det enda ikke klart hvem som gikk videre fra fylkesmønstringen i UKM.

I mai skal den nye kultursalen stå klar

Senter for nordlige folk inviterer herved til storslått åpning av ny kultursal lørdag 6. mai. ​

Frister med hele 92 turer:

Målet for 2017 er å få tusen deltakere

Den populære turkassetrimmen i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy skal i år gjennomføres for tredje gang. Denne gang med åtte flere turer fra i fjor.

ASTROSHOW I NORD-TROMS:

Nå skal de fortelle om romheis og stjerneskip

Onsdag og torsdag neste uke er det klart for Astroshow i Nord-Troms.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis