VISEROCK Pajala-bandet Julma er det første bandet som bekreftes til årets kvenske kulturdager i Nord-Troms, Paaskiviikko.

VISEROCK Pajala-bandet Julma er det første bandet som bekreftes til årets kvenske kulturdager i Nord-Troms, Paaskiviikko.

Viserockband til årets Paaskiviikko

Folkemusikk, finsk humor og melankoli er stikkordene når Pajala-bandet Julma gjester Paaskiviikko og Nord-Troms denne sommeren.

Julma synger egne viser kombinert med Cornelis Vreeswijk-slagere på meänkieli (tornedalsfinsk) og er for tiden aktuell med en viserock-plate der Tornedalen er inspirasjonskilde nummer én, opplyses det i en pressemelding tirsdag.

- Planen er at Julma skal spille i både Storfjord, Kåfjord og Nordreisa. De utvalgte kommunene er ikke tilfeldig. Julma skal spille deler av konsertene sammen med koret KvääniÄänii (kvenske stemmer), som har brorparten av medlemmene fra disse tre kommunene, sier festivalsjef Pål Vegard Eriksen ved Halti kvenkultursenter, som er festivalarrangør.

Nyttig korerfaring

I mars hadde KvääniÄänii en felleskonsert med Jord på Halti kulturscene.

Forhåpningene for den kommende konserten, er å tilføre koret enda mer nyttig erfaring og forhåpentligvis gi det enkelte kormedlemmet en positiv opplevelse og mersmak.

- KvääniÄänii er et viktig språklig tiltak og en positiv arena for store og små som vil synge på kvensk, både i forhold til eksplisitt og implisitt språkopplæring, sier Eriksen.

Gjensyn med Nord-Troms

Årets Paaskiviikko-utgave går av stabelen i perioden 6.-12. juni, og Julma har gjestet de kvenske kulturdagene tidligere.

I 2014 hadde bandet konserter under Paaskiviikko både i Kåfjord og Skjervøy kommune.

- Vi vet hva vi får, så dette gleder vi oss stort til, avslutter festivalsjef Pål Vegard Eriksen.

Julma består av fem drevne musikere med ulik musikalsk bakgrunn. Ingredienser fra band som Paddy Malone, Danny Goodwill, Jord, Raj Raj band og JASTH Blues gir seg utslag i en unik musikalsk og lydlig sammensetning.

De fem bandmedlemmene er Peter Fredriksson, Daniel Snell, Jan Johansson, Torbjörn Emmoth og Simon Wilhelmsson.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Kåfjordfotograf vant nok en internasjonal pris

Gjert Rognli vant prisen i kategorien Nudes/Naken for fotografiet «Hearrá, njieja voulás-Lord, come down».

Duolva Duottar kommer til Riddu

Duolva Duottar avslutter årets Riddu Riđđu.

NYTT PÅ NRK TIL HØSTEN:

Skal fylle TV-ruta med mer skam

Skam over en kropp som ikke ligner idealene og over å være homofil: Det har blitt til to nye serier NRK skal sende til høsten.

Skal vise fram sine veterankjøretøy

Til helga arrangerer NordTroms MotorHistoriske veterankjøretøytreff i Nordreisa.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis