Jorid Eidissen (31) kommer opprinnelig fra Nordreisa og har hatt interesse for musikk helt fra barndommen. I Nord-Troms burde hun være kjent for mange gjennom sin fartstid i korps og som sanger i både Mollis og Generasjonskoret i Kåfjord.

Som 16-åring flyttet hun til Tromsø for å starte på musikklinja ved Kongsbakken videregående skole.

Videre og gjennom sin lærerutdanning ble hun inspirert til å lage egne sanger.

- Det løsnet egentlig med låtskriving når jeg begynte å skrive på dialekt. Jeg har skrevet litt engelske sanger og slikt tidligere, men ikke slik at jeg har vært helt fornøyd med det. Nå er jeg såpass trygg at det ikke er så farlig lenger, ler hun.

- Det er bare å stå på hvis man har lyst, føyer hun til.

Flink produsent

Opp gjennom årene har Eidissen vært med som solist på en rekke prosjekter, og var senest å høre på "Gospel Borealis" under vinterfestivalen i Alta.

Hennes nye singel er produsert og arrangert av Kjetil Linnes.

- Jeg har skrevet tekst og melodi, men det er han som har gjort alt det andre. Jeg var veldig spent, når jeg på en måte bare overlot det til noen andre, men han skjønte nerven i sangen. Han er veldig flink, og jeg er veldig fornøyd med den jobben han har gjort, forteller Eidissen.

Musikken beskriver hun selv som stemningsfull visepop, og hun nevner bl.a. Kari og Lars Bremnes som en inspirasjon - uten å direkte sammenligne seg med de kjente søsknene.

Spennende

Den nye singelen vil i løpet av dagen være å finne på både Spotify, iTunes og Tidal.

Kan vi vente en større produksjon i tiden som kommer?

- Vet du, jeg tar det litt som det kommer. Nå gir jeg ut denne og ser litt hvordan responsen er, men jeg håper jo at jeg kan fortsette å lage musikk. Jeg har ikke laget meg noe band, så det må jeg også kanskje få til. Det hadde vært artig å ha noen å spille med, forteller hun.

Selv om Eidissen har holdt på med musikk nærmest hele livet, legger hun ikke skjul på at det å platedebutere er ørlite nervepirrende.

- Jeg har egentlig ikke spilt så mye sanger ut av mitt eget, så jeg er veldig spent på hvordan respons jeg får, avslutter Eidissen.