Gjermund Stensrud gleder seg til en spesiell kveld.

- Dette blir folkelig finkulltur, som skulle gi noe til alle, sier Stensrud.

Han tror opera og pub blir en spennende kombinasjon. Billettprisen er holdt lav. Lyngen kommune bidrar økonomisk, slik at arrangørene i Lenangsøyra idrettslag unngår underskudd.

- Vi blir fornøyd hvis det kommer over 50 tilhørere, forteller Gjermund Stensrud.

Torsdag kveld blir det operapub på kafeen ”På Hjørnet” på Skjervøy.

Herlig gjeng musikere

«En helt magisk kveld», er en av tilbakemeldingene to sangere og tre landsdelsmusikere fikk på sin første turné med «Operapub til bygda» i fjor høst, skriver ”Kultur i Troms” på sine nettsider.

Etter initiativ fra Arctimus trio hentet Kultur i Troms i fjor to sangere med vidt forskjellige bakgrunn, operasolisten fra Fauske Ingebjørg Kosmo og Harald Bakkeby Moe, frilanser fra Tromsø.

Den blide kvintetten skal nå innta nye bygdehus, pub og serveringssteder på Skjervøy, Lyngen og på Kvaløya. Det er ikke snakk om kulturhuskonserter i finstas, - her handler det om å kose seg i lag med kamerater med noe godt å drikke, sammen med en herlig gjeng musikere med avslappet og folkelig fremtoning.

Utsolgt på Skjervøy

På programmet står instrumentale stykker arrangert for klavertrio samt soloer og duetter fra operaer, operetter eller musikaler. Publikum får god tid imellom til å fylle på glassene, opplyser ”Kultur i Troms”.

På Skjervøy var kafeen På Hjørnet allerede fullbooket over én uke før konserten i kveld. Lenangsøyra idrettslag var entusiastisk etter Festkonsert med Arctimus i november og gleder seg til en ny forestilling fredag. Turneen avsluttes lørdag i Straumsbukta på Kvaløya.