Mildrid Schance-Pedersen med sin bildeserie ”Lengsel” og bandet Martine B & The Classy Llamas, imponerte alle dommerne under fylkesmønstringa.

Fylkesmønstringen er stor. Nærmere 200 innslag fra de ulike kommuene i Troms var å se gjennom helga, og Mildrid Schance-Pedersen klarte alene å heve seg blant 65 kunstinnslag sammen med tre andre.

- Jeg var usikker på om jeg ble å komme videre, men så kom bildene mine opp som nummer tre og ble ropt opp. Da fikk jeg litt hakeslepp, smiler hun.

De unge musikerne i The Classy Llamas forteller alle at de også var rimelig overrasket at de gikk videre.

- Ja egentlig. Vi hadde ikke så veldig store forhåpninger, ler bassist Erling Einevoll i The Classy Llamas.

- Vi trodde egentlig det hele var en spøk, tilføyer gitarist Lars Vik.

Har videre planer

Bandmedlemmene forteller at det var på hengende håret at de i det hele tatt melte seg på lokalmønstringen i Nordreisa.

- Martine (Båtnes-Henriksen) kom å spurte oss én uke før UKM i år, om vi ville være med, sier Carl Fredrik Salo som spiller slagverk i bandet.

Med en solid vokal i besetningen, utelukker han ikke at folk vil få mer og se av bandet fremover.

- Det tror jeg - vi har allerede lagt noen planer. Det er artig å få noen med som kan synge sangene våre, sier han.

Mye jobb

De er alle fornøyde med tilbakemeldingene både fra jury og publikum. Mildrid Schance-Pedersen ikke minst, med tanke på alt arbeidet hun har lagt ned i bildene sine.

- Jeg har sittet en god stund med hele prosjektet. Det minste tok ikke så lang tid - omlag en dag, men det største brukte jeg flere uker på. Noen dager satt jeg i flere timer og jobbet med det. Jeg hadde en liten periode, der jeg ikke visste hvordan jeg skulle fortsette med det - hva jeg skulle gjøre, men det kom med tiden, sier hun og forteller at hun i all hovedsak er selvlært.

- Jeg så et bilde på internett av noen som holdt på med prikktegning og ble inspirert av dette. Jeg har ikke tegnet rett av selvfølgelig, men funnet andre bilder og se etter - litt mer realistiske og lagd mitt eget verk, forteller hun.

Arbeidet er en prosess som krever mye tålmodighet i følge den unge kunstneren.

- Det verste er de store svarte delene hvor det egentlig ikke er noe prikking, og hvor man må fargelegge alt. Det er sååå kjedelig, smiler hun.

Landsfinalen i UKM blir arrangert i Trondheim 24. juni.

MØYSOMMELIG ARBEID: Mildrid Schance-Pedersen forteller at det gikk flerfoldige uker på å ferdigstille kunstprosjektet sitt. Foto: Thomas Wahlgren