Lesefestivalen er et samarbeid mellom alle skolene i Nordreisa og biblioteket. Det arrangeres en rekke ulike aktiviteter med lesing og leseglede i fokus.

Is og snø

Temaet for årets fesival er "faktatekster og faktabøker" og festivalen har et spesielt fokus på polarhistorien, is, snø og klima. Derfor har biblioteket valgt å invitere forfatterne Kirsti Blom og Bjørn Ousland. Blom skal presentere bøkene sine fra "Polarserien".

- Bjørn Ousland vil ha opplegg for elever på mellomtrinn og ungdomstrinn hvor han presenterer noen av sine faktabøker med tema fra Polarhistorien. I år har vi i tillegg engasjert Halti nasjonalparksenteret og Nord-Troms museum som skal ha egne opplegg for elever på mellomtrinnet, skriver Margrethe Haslund, biblioteksjef på Halti, i en pressemelding.

Nasjonalparksentrets opplegg går ut på at barna skal lage snøskred av isopor og lære om og teste snøskredsøkere.

Fortellingen om Balto

Under festivalen vil Nord-Troms museum ha ei utstilling om den kjente hundekjøreren og gullgraveren Leonhard Seppala som ble født i Skibotn. Han ble kjent under serumskappløpet til den lille byen Nome i Alaska.

Denne fortellingen som også handler om hundekjøreren Gunnar Kaasen fra Burfjord og Balto, hunden som ble helt og kjendis, vil være viktige denne dagen.

Torsdagen vil altså bli fullspekket av morsomme leseaktiviteter for elevene.

I dag finnes hedres hunden Balto med statue i Central Park, en av parkens mest populære innslag. Foto: Per Kristian Olsen
Her et bilde av barna som deltok på lesefestivalen i fjor. Da besøkte selvesete Pulverheksa Nordreisa. Foto: Rakel L. Heggelund
(T.v) Borghild Braastad, Margrethe Haslund og Gunn-Lill Johansen på biblioteket har fullt program under lesefestivalen denne uken. Bildet ble tatt i fonbindelse med festivalen i fjor. Foto: Rakel L. Heggelund