Lørdag arrangeres det Kultevent på Halti.

- Arrangement er for hele familien med konsert og fortellerteater. Senere blir det konsert for voksne. Det blir en minifestival med lokale artister, sier prosjektleder for KultNett Marius Johansen.

Et forrykende fortellerteater

I ettermiddag blir er det KultNet Day. Da blir det fortellerteater med skuespiller Ørjan Steinsvik og konsert med Ágy. Begge er fra Nordreisa.

Steinsvik er utdannet ved Høyskolen i Volda og NSKI i Oslo. Han skal framføre "Å jakte rein og slåss med Stallo".

- Det er et gammel samisk eventyr som er gjort om til en nordnorsk skrøne, som igjen er gjort om til fortellerteater, forteller Steinsvik.

"Et forrykende fortellerteater om to menn som bestemmer seg for å dele alt de klarer å jakte. Da den ene ombestemmer seg, sender den andre Stallu etter ham og en episk slåsskamp finner sted.", skriver KultNett.

Steinsvik spiller selv alle fire rollene som er i teateret.

- Det er mye humor, det er egentlig mest humor. Det er veldig fysisk og mye roping, kan Steinsvik avsløre.

KultNett Night

Så er det klart for KultNett Night i kveld.

- Da rydder vi vekk amfiet. Vi må få utnyttet potensialet til den nye konsertscenen, sier Johansen.

Konsertkvelden starter med musikk fra fredrik. DJ-en er fra Skjervøy og har spilt mye i Tromsø. Han opptrådte under Ungdommens kapring av Halti i vinter. DJ-duoen BNT fra Nordreisa inntar scenen før headlineren Ágy.

Les saken: Puster David Guetta i nakken

Ágy stiller med fullt band når hun opptrer på hjemmebane.

- Dette er noe folk burde få med seg! Det er en fantastisk mulighet til å se lokale artister opptre, sier Inger Birkelund. Innehaver av Ihana som er en av eierbedriftene av KultNett.

Ágy er i vinden for tiden. Siste nytt er at hun samarbeider med JODDSKI (Jørg-1) på låta «Gærnt Med Mæ». Reisajenta var med i kåringen av Årets urørt, opptrådte under by:larm og er booket til mange festivaler i sommmer. Blant annet Márkomeannu, Sørøyrocken og Festspillene i Nord-Norge.

Les saken: - Dette hadde jeg aldri sett for meg

Les saken: Opptrer på Sørøyrocken

Minibar1 skal stå for servering under kveldsarrangementet. Etter det fortsetter musikken på Minibar1 med Lasse Ingebrigtsen.

Eget selskap

Etter KultNett Day står KultNett Pitch for tur, som er for inviterte gjester. Målet med dette arrangementet er at KulNett skal selge seg til regionale aktører.  KultNett startet som et prosjekt, men går nå over til å bli et eget selskap.

- Tanken er at KultNett skal være et nettverk som formidler kulturaktører. Målet er at folk som vil arrangere noe kommer til oss, så kan vi videreformidler aktører. Enten det omhandler musikk, teater, design eller film. Alt mulig innen kultur, sier Birkelund.

Se mer fra Ágy:

Se den nye musikkvideoen til Ágy

Joik for Halti

Ørjan Steinsvik (venstre), Inger Birkelund og Marius Johansen gleder seg til Kultevent. Foto: Johanne P. Elvestad