Fredag slipper Storfjord-bandet Resirkulert den første singelen fra deres kommende debutalbum.

Etter et 2015 som inneholdt singel- og EP-slipp, pluss opptredener på by:Larm, Slottsfjell- og Øyafestivalen, har det vært litt stille fra det fremadstormende bandet.

– At vi kun har gjort én konsert etter nyttår, er bevisst. Vi har fokusert på låtskriving og studiojobbing, før vi nå gjør noen konserter i sommer, pluss en turné til høsten, sier bandets bassist Jonas Stenberg Nilsen.

– Passer til nachspiel i fjæra

Singelen heter «Før æ går til mitt», og er ifølge Nilsen prov på økt modenhet innad i det unge bandet, hvor bassisten er eneste medlem som er ferdig med tenårene.

– Siden EP-en kom har vi utviklet oss både når det kommer til låtskriving, tekster og arrangementer.

Låten peker også en ny musikalsk retning for kvartetten, som tidligere har fått mye oppmerksomhet fra NRK radio.

– Før har vi vel blitt omtalt som et indieband, men denne nye låten er litt mer poppa, og også inspirert av world music. Den oppfordrer mer til hoftedans enn hodenikking, og selv om tematikken er alvorlig skal den passe bra til et nachspiel i fjæra, hehe.

Eksperimentell og psykedelisk

Syv av ti låter til det kommende albumet er allerede innspilt, ved hjelp av produsent Ariel Joshua – som selv lenge har vært en fremtredende musiker i Tromsøs bandmiljø.

– Ariel har dratt oss i noen spennende retninger. Det er større sjangerspenn på det kommende albumet – den er mer eksperimentell og har også noen psykedeliske elementer.

– Hvor mange og hvilke låter som ender opp på plata, er selvfølgelig vanskelig å si helt sikkert. Vi har satt siktet på ti låter, og håper å få albumet ut rundt nyttår.

Høyt ambisjonsnivå

– Hvilke ambisjoner har dere, etter å ha brukt så mye tid på debutplata?

– Ambisjonen er å lage årets beste norske album – man må bare satse! Vi vil også fremføre låtene enda bedre live, og gi folk en god konsertopplevelse.

Resirkulert er signert til Violet Road-trommis Herman Rundberg sitt Mano Music-selskap.

– Mano tar seg av den digitale biten med albumet, men vi har også planlagt å gi det ut på vinyl og CD. Det vil også komme et par singler til, før albumet slippes, avslutter Nilsen.