Siste torsdag i juni braker det løs for Skjervøydagan. Det hele starter med ungdomsarrangement der The Main Lever er årets headlinere. Dette er i tråd med hva ungdommene selv ønsker.

- Kulturhuset har fått mange henvendelser fra folk som ønsker The Main Level hit, sier leder av Varehuset Skjervøy Kurt Michalsen.

Boybandet fra Bergen har fans over hele verden. De har gjort det stort med blant annet singelen "My Girl".  For noen måneder siden slapp de siste første album "We are who we are". I fjor opptrådte de under VG-lista og de har tidligere varmet opp for Isac Elliot.

Ikke billig

Michalsen sier det er takket være næringslivet med delaktige bedrifter i spissen som har gjort bookingen mulig.

- Prisen gjorde det ikke enkelt, men ut i fra engasjementet fra ungdommene og næringslivet har vi råd til få dem hit, sier Michalsen.

The Main Level har tidligere opptrådt i regionen. I vinter spilte de under Ungdommens kapring av Halti.

Les saken: Det ble høylytt da gutta entret scenen

Skjervøydagan satser hvert år på å ha et eget ungdomsarrangement.

- Ungdommene er den viktigste delen av Skjervøysamfunnet. Og i sentrum under Skjervøydagan er mye av aktivitetene rettet mot barn. Det er viktig å legge til rette for aktivitet som alle kan være med på, sier Michalsen.

Arrangørene håper ungdommen kjenner sin besøkelsestid og kommer på konsert.

- Dersom mange kommer blir det lettere å arrangere større ting senere, sier Michalsen.

Musikken er klar

Musikken er klar for Skjervøydagan. Fredag kveld på kaia spiller Plumbo, Uro og Ingvard Olsen. Lørdag fortsetter underholdningen fra scenen med Staysmann & Cazz, Bobben&Yogi og Moonshiners.

Arrangørene gleder seg til Skjervøydagan 2016.

- Det eneste vi ikke har kontroll på er været, sier Michalsen.