Yvonne-Marie Miniggio (25) fra Kvænangen tilbragte formiddagen i hageselskapet til kongeparet på Skansen i Tromsø.

- Det var veldig stas å bli invitert. Det er ikke hver dag man blir invitert på hagefest av Kongen. Det var ikke så mange i Troms som ble invitert, så jeg synes det var ganske stort, sier Miniggio.

Staselig selskap

Det var underholdning, taler og mingling som stod på programmet.

- Det var et staselig selskap. Folk hadde pyntet seg skikkelig, det ble servert god mat og egne servitører. Kongen holdt en liten fin tale. Leder av Troms ungdomsråd, Johanne Marlene Hansen, holdt også en tale om ungdom i Troms. Så var det flere ungdommer fra fylket som stod for resten av underholdningen, forteller 25-åringen.

Hun forteller også at maten gjestene fikk servert var produsert lokalt i Troms.

- Vi fikk smake på boknafisk fra Spildra, alpelam fra Lyngen, laksewraps, ost fra Vildenvang og rabarbaraterte. Det var veldig godt!

- Utrolig hyggelig

Yvonne-Marie stilte i selskapet med sin egen kofte, som hun selv har sydd som 16-åring. En annen gjest, Olivia Johanne Fossli fra Kåfjord, stilte også i kofte.

- Etter å ha hilst på oss, lurte hun på om vi var fra samme sted siden vi begge hadde kofter. Da forklarte jeg henne om forskjellene mellom koftene i Nord-Troms. Dronningen var utrolig hyggelig, ler Miniggio.

Miniggio synes kongeparet markerer sitt 25-års jubileum på en sin måte.

- Jeg synes det er en veldig fin gest av kongeparet å velge å feire sitt jubileum på denne måten, legger hun til.

Glemte det nesten

Miniggio er en svært travel ung dame. Hun har markert seg som en samfunnsengasjert og politisk aktiv nordtromsing. Den siste tiden har hun deltatt på utvekslingsprogrammet "Spor" og bodd i Guatemala. Fra 2014 til 2015 har hun vært samisk veiviser. På følge av dette er hun mye på reisefot, og rakk så vidt å svare på invitasjonen fra kongeparet.

- Jeg fikk invitasjon i mai, men er jeg så mye borte at jeg nesten ikke rakk å svare innen fristen. Heldigvis gikk det fint, forteller den engasjerte 25-åringen.

Yvonne-Maries eget bilde fra hageselskapet. Her holder HM Kongen sin tale. Foto: Privat