Over 30 barn er påmeldt friluftsskolen som arrangeres av Nord-Troms Friluftsråd.

Lundefjellet og Reisadalen

I løpet av dagene fra 20-23.juni vil barna gjennom et opplegg fylt med spennende aktiviteter og turdestinasjoner. De skal blant besøke Lundefjellet, Reisadalen og Sokkelvik. Så vil de bli bedre kjent med friluftsliv gjennom aktiviteter som kajakk- og kanopadling, sjøfiske, og førstehjelp.

Det er Ottar Remmen som er leder for skoleuka.

Hugo Tingvoll, leder av friluftsrådet, lover at det blir en spennende uke for alle barna som er påmeldt friluftsskolene i regionen.

- Friluftsskolene gjennomføres over fire dager med overnatting i telt siste natta. Unntaket er Skjervøy som har fem dager og to teltovernattinger. I løpet av uka blir det fisking, turer, kajakkpadling, utemat på bål, førstehjelp, kart og kompass, skyting med luftgevær, pil og bue og en god del andre artige leker og aktivitet, sier Tingvoll.

Nasjonalt konsept

Friluftskolene er et nasjonalt konsept utviklet i samarbeid mellom Friluftsrådets Landsforbund og Den Norske Turistforening (DNT).

Selv om innholdet på friluftsskolene kan variere, så er kunnskap om allmannsretten, orientering med kart og kompass, leirliv og turer i friluft felles for de alle.