Det var ikke måte på hvor hardt Violet Road og Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester slo fra seg torsdag kveld under Festspillene i Nord-Norge.

Konserten, som ble utsolgt på bare åtte minutter, ble en stor opplevelse for både publikum og bandet selv.

– Det var så storartet som det faktisk kan bli, sier gitarist Halvard Rundberg til iTromsø.

Sammen med resten av bandet er han fortsatt helt oppe i skyene dagen etter selve konserten.

Se videoen av konserten her!

130 stykker på scenen

Det er første gang Violet Road gjør konsert sammen med et symfoniorkester (for utenom en låt under åpningen av Sjakk-OL). Konseptet har gitt mersmak, og bandet åpner nå for å legge ut på en miniturné sammen med NOSO.

– Vi vil veldig gjerne gjøre dette igjen. Det er en unik opplevelse som vi vil huske resten av livet. Når du får muligheten til å gjøre det sammen med de vanvittig flinke musikerne i NOSO vil du bare tilbake. Vi håper at Tromsø, Bodø og Oslo vil få oppleve det samme som ble gjort i Harstad, sier Rundberg.

Han forteller at veggen av musikk som traff publikum på ett tidspunkt besto av over 130 musikere på scenen.

– Mot slutten hoppet Julie (Alapnes journ.anm.) og Harstad Mannskor inn. Da klikket det helt, sier Rundberg, som berømmer det tekniske teamet som sto bak den massive produksjonen.

Live-plate og video

Og guttene vet å forevige øyeblikk. Ikke bare i sin egen hukommelse, men også på video- og lydopptak.

Med seg på lasset hadde de fotografene Daniel Mikkelsen og Carl Christian Lein Størmer, som blant annet står bak musikkvideoen «Bicycle» fra Byscenen i Trondheim.

– Det vil komme noen videoer fra kvelden i løpet av kort tid slik at folk skal få sett litt av konserten. Vi skal i tillegg sette oss ned og høre på opptakene, så ser vi hva det blir ut av det. Vi har bare rukket å høre litt nå, men det låter ufattelig bra.

– Det er vel på høy tid at det kommer en liveplate fra dere nå?

– Vi har mye i gjære, men en «in symphony»-plate hadde vært kult!

Violet Road drar direkte videre på en sommerturné som inneholder 25 festivalspillinger.