Både ryttere, hester og publikum så ut til å storkose seg under helgas arrangement Hesteleiken på Nordreisa Rideklubb.

Rina Bredesen (12) på fjordingen Tomine var blant jentene fra Stallgjengen som red sitt første ordentlige stevne. Da klinket hun like så gjerne til med å prøve seg på sammenlagt, som inkluderer både kjøring med hest, dressur og sprang.

– Ja, jeg er fornøyd. Vi har vunnet en kjøreklasse, kom på andreplass i en annen kjøreklasse, og på delt tiendeplass i dressur. Jeg håper det går bra i dag, Tomine er flink i sprang, forteller hun.

Se bildeserien fra helga her! (Krever abonnement)

– Utfordrende

Ifølge henne går det med mye øving til Hesteleiken. To eller tre ganger i uken er hun på senteret og rir.

– Det er mye mer gøy å holde på med hest enn å spille fotball. Det er liksom litt mer utfordrende enn å springe etter en ball. Hestene er 500 kilo med egne meninger, sier hun.

Bredesen forteller at hun har ridd i flere år. Målet for henne er å ha det gøy. Hva som skjer med ambisjonene i framtiden er hun ikke sikker på.

– Vi får se hva som skjer, smiler hun.

Mange deltakende

Daglig leder på Nordreisa Rideklubb, Britt-Johanne Rundhaug er også fornøyd med arrangementet. Spesielt fornøyd er hun med at det har vært så mange påmeldte.

– Bare i den ene dressurklassen, LC:1 var det 16 deltakere. Det har også vært mange i sprang i dag, og mange har kommet fra Alta for å konkurrere. Det synes vi er veldig koselig, sier hun.

Alel resultatene finner du på denne side.

Dugnadsarbeid

Stevnet er hovedsaklig til for å rekruttere nye ryttere.

– Resultatene er ikke så viktige. Det viktige er at man deltar og at man har det gøy.

Har det ført til rekruttering?

– Ja, det vil jeg si. Mange debuterer ofte på Hesteleiken, smiler hun.

Rundhaug ønsker å takke alle som har stilt opp i forbindelse med arrangementet.

– Sponsorene gjør det mulig for oss å arrangere. Det samme gjelder alle som stiller opp til frivillig arbeid og ryttere som stiller på konkurranse. Dette er et hardt dugnadsarbeid, og noen av oss har jobbet hele forrige uke for å få det i havn, sier hun.

DAGLIG LEDER: Britt-Johanne Rundhaug. Foto: Isabell Haug