I fjor var besøkstallet 5.700, og festivalleder Karoline Trollvik tror økningen skyldes et godt program og at de har lyktes med å synliggjøre festivalen. Trollvik er også veldig fornøyd med at det har vært mye nytt publikum å se i Manndalen i år.

- For min del har det vært veldig mange fine små øyeblikk i løpet av lørdags kveld og søndagen med tilbakemeldinger i fra artister og publikum som har hatt tidenes opplevelse. Folk har fått bekreftet sin identitet og føler seg anerkjent, og det er veldig motiverende, sier Trollvik.

Les saken: Her blir Vik hedret for sin utrolige innsats (PLUSS)

Mye kjærlighet

Til tross for at det nesten ble besøksrekord på årets festival så har det vært god stemning på Riddu-sletta.

Les saken: Violet Road på hjemmebane

- Vi har et veldig fint publikum som har gått på arrangementene våre og vært engasjert, diskutert og vist samhold. Det har vært utrolig fin og positiv stemning, og masse, masse kjærlighet, sier Trollvik.

Les saken: Superfrivillig Jostein dro rett i fra legejobb til Riddu

Var midtpunkt

Trollvik synes det har vært inspirerende og spennende å bli kjent med årets nordlige folk fra øya Taiwan.

– Det å få lære mer om og skape forståelse for hverandres kulturer er kanskje ekstra aktuelt – og ikke minst viktig – i disse dager, sier hun.

Trollvik fikk også være midtpunktet i deres hovedmarkering lørdag på festivalen, da de inviterte publikum med i en tradisjonell Taiwansk ringdans. I ringdansen plasserte de festivallederen i en stol før de danset rundt henne og løftet henne til værs.

Les saken: Vi lar ikke terroristene påvirke oss

Avslører planer

Neste års festival arrangeres tredje uke i juli. Trollvik forteller at festivalen jobber med et bestillingsverk som skal markere hundreårsjubileum for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i 1917.