Sammen med familien hans, driver Albrigtsen gården i Årvikssand med 170 vinterfóra sau ved siden av ordførerjobben. Albrigsten tok over gården i 2005 etter sine foreldre, men har arbeidet på gården siden han var ferdig på skolen.

– Jeg synes det er et fantastisk yrke å være bonde. Det er veldig givende – jeg trives med dyr, en får arbeide i frisk luft og gå turer i fjellet. Jeg stortrives med yrket, sier han til Framtid i Nord.

I oktober i fjor tok han over som ordfører i Skjervøy kommune etter Torgeir Johnsen (Sp). Kombinasjonen av å være ordfører og bonde skaper noen utfordringer. Derfor har familien ansatt en avløser i 100 prosent stilling, slik at hverdagen skal gå opp.

– Det er litt mer arbeid, men jeg har hatt en ansatt som gjør min jobb på gården. Nå søker jeg etter en ny ansatt, da han som har jobbet hos oss slutter i august.

– Når man har dyktige folk å jobbe på gården går det greit å drive den ved siden av ordførerjobben, legger han til.

– Viktig for bygda

Ordføreren mener det er viktig å drive gården for å blant annet bidra til å holde liv i bygda.

– Det er viktig for bygda sin del å beholde gården og opprettholde arbeidsplassene, også må jeg ha en jobb å gå tilbake til når jeg er ferdig som ordfører, sier han.

– Hvorfor er landbruk viktig for deg?

– Landbruket er veldig viktig for regionen. Det gir levende bygder, jorda blir høsta og vi ivaretar kulturlandskapet, slik at det ikke gror igjen. Landskapet gror igjen over hele landet, og da er dyr på beite en viktig faktor for å forhindre det.

– Riktig og viktig med norsk kjøtt

De siste årene er det blitt en større trend med lokalmat, der både turister og nordmenn selv er blitt mer opptatt av kortreist og norsk mat.

– Norsk landbruk er svært viktig. Det er blitt større fokus på lokalmat og at Norge skal være selvforsynt. Det er riktig og viktig at Norge er selvforsynt med eget kjøtt, sier han.

– Når man har dyktige folk å jobbe på gården går det greit å drive den ved siden av ordførerjobben, sier ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF/Kp) i Skjervøy kommune. Foto: Torbjørn O. Karlsen
Sauen koser seg med sine to lam. Foto: Privat