Arrangementet starter allerede fredag 16.september med spinne- og fargeseminar.

Seminaret er åpen for alle, og passer for de som kjenner litt til bruken av rokk og ønsker å få nye impulser.introduksjon til plantefarging av garn blir presentert av Sirin Storjord Evensen, mens Birtavarre Husflidslag vil vise farging av navlelav.

Fylkesmesterskap

Lørdag klokken 13 åpner dørene til fylkesmesterskapet i spinning på Samfunnsshuset i Birtavarre hvor den raskeste med rokken skal kåres.

Etter konkurransen vil det fortsette med seminarer, hvor blant andre Ingunn Klepp og Tone Skårdal Tobiasson holder et foredrag om ULL- forskning og nye muligheter med KRUS.

Det er også mulighet til å melde seg på festmiddagen som finner sted lørdag kveld på Røde-Kors huset.Rokkefestivalen avsluttes søndag med egentrening i spinning, samt en demonstrasjon av syrefarging med Nina Figenschau.

Viktig kulturbærer

Spinnvill Rokkefestival er et samarbeidsprosjektet mellom Kåfjord Frivilligsentral og husflidslagene i Kåfjord. Arrangementet er blitt en sentral formidler av husflidsprodukter med mål om å holde liv i en viktig kulturarv. Festivalen har eksistert i flere år, og har samlet mange deltakere fra hele landsdelen.