Verna og Dagfinn Viken har drevet Fallvik Gård i Storvik i over 35 år og lørdag 11. september fikk de tildelt utmerkelsen som 4H-gård av Anne Kari Eliassen, regionleder i Troms 4H. Overrekkinga ble høytidelig markert med snoråpning, gaver og fine ord.

Fikk hyggelig telefon

- Vi er veldig stolte og skiltet er allerede skrudd opp på veggen. Vi var med å starte opp Polarstjerna 4H og har vært veldig aktive siden starten for 20 år siden. Derfor er det ekstra stas å få denne utmerkelsen. Det gikk kun 14 dager fra jeg sendte inn søknaden til jeg fikk en hyggelig telefon fra 4H sentralt som sa«Hallo, er jeg kommet til Fallvik 4H-gård?», ler Verna Viken.

Fallvik 4H-gård er den fjerde godkjente 4H-gården i Troms. Viken forteller videre at de for fire år siden ble en «Inn på tunet»-gård, slik at de allerede hadde mange godkjenninger i orden.

«Gøy på landet»

Samtidig ble det arrangert «Gøy på landet»-dag som er et landsomfattende familiearrangement i regi av 4H. Over 100 store og små var med og alle fikk prøve seg på hopping i høyet, tautrekking, spikerkonkurranse, natursti og selvfølgelig potetopptakning.

- Høydepunktet var helt klart potetopptakingen! Det var så morsomt å se når store og små arbeidet flittig med årets avling, og vi er veldig opptatte av at alle får delta og være med på leken. Fysisk aktivitet og å være ute i naturen er en av våre hjertesaker, sier Viken.

På gården har de sauer, kaniner, høns og en gårdskatt. De har også flere potetåkrer og to mål med økologisk bærproduksjon.

Åpen for mange

Gården til Verna og Dagfinn Viken har i mange år vært flittig brukt til mange ulike arrangementer og på tunet tar de i mot mange barn både grupper og enkeltvis.

- For oss er det viktig å gi store og små gode opplevelser og videreformidle kunnskap om landbruk og hvor maten kommer fra. Nå som vi har blitt en 4H-gård vil vi gjerne ønske enda flere velkommen til oss!

Fallvik Gård samarbeider med Nord-Troms VGS om en skolehage med økologisk potet og flere ulike urter. En dag i uka er flere elever på besøk for å få arbeidstrening. Hver høst og vår har de også åpen dag på gården.

UTMERKELSE: Verna og Dagfinn Viken fikk tildelt utmerkelsen som 4H-gård av Troms 4H. Foto: Randi Viken
Her klipper barnebarna av den røde snora for å offisielt åpne besteforeldrenes 4H-gård. Foto: Randi Viken
KIOSK: Kasper og Fredrik Viken hadde bygget sin egen kiosk og hadde salg av mye godt. Foto: Privat