Waage Mikalsen med sjøsamiske røtter fra Manndalen ble utnevnt til årets unge kunstner av Riddu Riddu i 2015. Den unge kunstneren er fra Tromsø, men har sterk tilknytning til Manndalen hvor både hennes mor og bestemor er fra.

I neste uke starter turneen, og den går til elever i 10. klasse i Skjervøy, Lyngen, Karlsøy og Målselv kommune. Etter nyttår skal turneen til videregående skoler.

Hvem er vi?

Kunstproduksjonen Hvem er vi? -  Geat mii leat?  handler om å være ung og på leting etter egen identitet i en verden full av valgmuligheter og prestasjonspress. Det er deler av dette festivalprosjektet Waage Mikalsen nå skal formidle videre til ungdomsskoleelever i Troms.

Kunstneren arbeider med både foto, tekst, skulptur og musikk. Hun er også frontfigur i bandet Blood Fores Family, som blant annet var å høre under Festspillene i Nord-Norge denne sommeren Kunstproduksjonen hun nå skal formidle til elevene, er en crossoverproduksjon der hele bredden av hennes unge kunstnerskap kommer til uttrykk.

Betydelig gevinst

Det er andre gang Riddu Riđđu Festivála og Kultur i Troms samarbeider med årets ungkunstner-konsept.

- Det er en betydelig gevinst for begge parter å få en nylaget turnéversjon av ungkunstnerprosjektet, ut til skolene i Troms, skriver Troms fylkeskommune i en pressemelding.