Kulturleder Elena Yakovleva i Skjervøy kommune og Hanne Høgstad, eier av kaféen På hjørnet, inviterer til folkefest på Skjervøy neste fredag i forbindelse med innsamlingen til årets TV-aksjon. I år går inntektene fra TV-aksjonen til Røde Kors.

– Idéen startet på kaféen og har utviklet seg til et stort arrangement som skal finne sted på Skjervøy Kulturhus, sier Yakovleva til Framtid i Nord.

Show og sang

Første del av arrangementet skal Yakovleva presentere sitt eget one woman show Lukk øynene og se! Det 40 minutter lange showet har allerede vært på turné i Norge og utlandet.

– Det har oppnådd stor publikumsuksess, sier hun.

Deretter skal barnekoret på Skjervøy, Skjervøykoret, Kulturskolen, det lokale bandet Kenneth & Haikerne stå for underholdninga. I tillegg er det mange flere overraskelser til publikum som møter opp.

Baker mange kaker

– Det vil bli salg av kaffe, kaker og brus. I tillegg skal det være loddsalg, gavetrekninger og gevinster til vårt ivrige publikum. Hanne Høgstad satser på å bake over 20 kaker og denne gangen har vi også med oss frivillige hjelpere, sier Yakovleva.

Publikum kan blant annet vinne premier som blir trukket på billetten.

– Folk kan vinne premier som blir trukket på billetten, og noen av premiene går helt opp til 4000 kroner.

– Vi skal ha full sal

Arrangørene er bestemt på at kultursalen skal fylles, og de inviterer også alle som bor utenfor Skjervøy til festen.

– Vi skal ha full sal! Vi har 300 seter i kultursalen og vi håper at mange kommer. Vi ønsker også å invitere alle som bor rundt Skjervøy til denne festen, sier hun.

Men festen stopper ikke på fredag. Lørdag vil det bli arrangert guidet tur for alle som ønsker å delta.

– Lørdag skal vi arrangere gratis guidet tur på Skjervøy. Vi tar med oss varme klær og går uansett vær, sier hun.

Næringslivet i Skjervøy bidrar

Næringslivet på Skjervøy har virkelig bidratt til arrangementet. Alle inntektene skal gå uavkortet til TV-aksjonen som i år går til Røde Kors.

– Vi har fått tak i hele 29 sponsorer på lille Skjervøy. Dette er stort! Vi får til mye sammen om vi vil, sier Yakovleva.