Skolen er en ren musikkskole, med flere studieprogram innenfor vokal, musikkinstrumenter og -produksjon. Båtnes studerte ved vokalprogrammet.

– Jeg hadde ulike fag som musikkteori og sangframføring. På skolen måtte vi fremføre fire ganger i uka med fullt band i konserthallen og fikk fortløpende feedback.

Skolen er anerkjent i USA og lærerne hans hadde jobbet med kjente artister som Elton John og TV-program som ”X-factor” og ”The Voice”.

– Jeg lærte raskt at musikk er mer enn bare verdensberømte artister som tjener store penger. Musikkbransjen er mye større enn man tror og det finnes uendelig mange retninger.

Alltid en drøm

Allerede som liten drømte Båtnes om å reise til Hollywood.

– Jeg er vel en person som alltid har gått litt mot strømmen og latt meg fascinere av Hollywood. Siden jeg var liten har jeg visst at det var dit jeg ville reise for å studere.

Da han var 15 år fant han ut at musikk var hans store lidenskap. I 2011 deltok han i ”Idol”, men kom ikke videre fordi dommerne mente han var for ung og måtte utvikle seg mer.

– Mamma og pappa var redd for at jeg skulle bli skuffa om jeg ikke gikk videre og slutte med musikken, men det ble heller det motsatt.

Båtnes tok på seg flere spillejobber i Nordreisa og fem år etter ble drømmen om sangskole en realitet.

Aldri gi opp

Båtnes forteller at videregående flere ganger var tung å gjennomføre, men i løpet av studietiden i Hollywood har dette endret seg.

– Jeg var på skolen 12 timer stortsett hver dag for å øve og hver morgen gledet jeg meg til å kunne dra tilbake. Da skjønte jeg hvor mye jeg elsker å arbeide med musikk og sang.

Han har med seg enormt mye lærdom fra året i USA. Både om musikk og sangteknikk, men også om livet.

– Det viktigste er at jeg har lært at man aldri skal gi opp, selv om man sliter. De første fem månedene følte jeg ikke noe framgang, men så kjente jeg hvordan brikkene falt på plass og alt gikk mye bedre! Det er mye lettere å arbeide med musikk og sang nå som jeg har lært teknikken og forstår det grunnleggende.

Båtnes fikk lønn for strevet da han på avslutningen i høst mottok prisen for ”Most Improved Student”.

1000 kroner igjen

Men før han kunne reise til Los Angeles, tok Båtnes på seg alle jobbene han kunne få.

– Jeg fikk ingen støtte fra Lånekassen og måtte skaffe alle pengene selv. Da jeg landet i Norge i høst hadde jeg 1000 kroner igjen på kontoen! Det var verdt hver en krone, men uten hjelp fra familien hadde det nok ikke gått.

Han forteller at det var et lite sjokk å flytte over dammen.

– Jeg hadde ikke noen jeg kjente eller et sted å bo, kun hostell for noen dager. På skolen fikk jeg hjelp, men etter 40 mailer og telefoner, hadde jeg fortsatt ikke tak over hodet. Da kjente jeg panikken komme!

Craigslist.com ble til slutt redningen, og han flyttet inn rett ved det kjente landemerket ”Walk of Fame”. Å møte på kjendiser ble til slutt vanlig for Båtnes, som både så Justin Bieber og Jennifer Lopez.

– En dag gikk jeg forbi en fyr jeg dro kjensel på og det viste seg å være Instagramstjerna Cameron Dallas! Jeg fikk også bilde med skuespilleren Charles Mesure, da vi møttes under en joggetur i Beverly Hills!

Vil reise igjen

Båtnes er på ingen måte ferdig med å reise. Nå drømmer han om å kunne reise tilbake, men da for arbeide med musikken. Til andre som går med en uoppfylt drøm i magen, har han bare en ting å si.

– Man må aldri være redd for å prøve, uansett om man feiler. Å feile er viktig lærdom og er man villig til å arbeide hardt – så får man det til!

Les Båtnes sitt leserinnlegg med oppfordringen: Gjør det du vil og vær tro mot deg selv