Et 30-talls personer var til stede onsdag kveld på Kløverstua på Lyngseidet.

Butikksjef Grete Hanssen på Coop Extra er styrer for den eneste dagligvarebutikken på den ni mil lange strekningen fra Lenangsøyra til Hatteng. I kommunesenteret har både Spar og Rena 1000 i løpet av de siste åra stengt dørene.

Siste lokalt offer for butikkdøden var Furuflaten Nærkjøp, som la ned for snart et halvt år siden.

LES MER: For første gang på over 70 år er bygda uten butikk

LES MER: - Dette er horribelt

Liten plass

Grete Hanssen overtok i august 1993 ansvaret for det som nå er Coop Extra på Støa-senteret.

Den største geografiske forandringen skjedde 16. november 2000 da butikken flyttet fra det gamle sentrum i Strandveien til ”Myra”.

- For 16 år siden var butikken stor, men nå har vi alt for liten plass. Jeg håper vi neste år kan utvide lokalet, forteller Hanssen.

Hun bekreftet at spesielt skiturister er med på å gi økt omsetning, som i år ligger an til å bli 75 millioner kroner. Grete Hanssen er stolt over at ansatte har sykefravær på under en prosent.

LES MER: Bygda starter redningsaksjon

LES MER: Planlegger et næringsbygg

Kortversjonen

Leder Rolf-Magne Hansen i Lyngen Historielag trakk opp kortversjonen av historiske linjer fra Lyngen Samvirkelags åpning i mai 1946 og fram til det ferske 60-årsjubileet.

Sedolf Westgård jr mimret om tida som bestyrer på filialen i Kvalvik.

- Vi hadde faste kunder og fint miljø. Vi tapte på at Prix på Lyngseidet var billigere enn S-nærkjøpet i Kvalvik. Dørene ble lukket i 1993, minnes Westgård jr.

Sølvi Jensen fortalte om sine ulike tillitsverk i Coop Nord-systemet, hvor hun var styreleder i ni år. Nå er hun leder for valgkomiteen.

LES MER: Butikken i Nordmannvik pensjoneres

LEDER: Rolf-Magne Hansen.
VETERAN: Sedolf Westgård jr.
TILLITSVALGT: Sølvi Jensen.