- Det er artig å skape gode tradisjoner for ungdom i Lyngen. Julehøytiden er en tid hvor mange tradisjoner blir skapt og et arrangement som dette er en fin måte å møtes på i romjula, ha det sosialt og spille fotball, sier Kåre Bjørnar Olsen i Aktiv Lyngen.

Turneringa går av stabelen 29. desember i Lyngenhallen. Dette er andre året på rad Aktiv Lyngen arrangerer og Olsen håper det kan bli en god tradisjon i framtida også. I fjor var det flere påmeldte lag og mange blant publikum.

- I fjor stilte Andreas Løvland opp og arbeidet som turneringsmedarbeider. I år skal Cato Larsen være med oss og vi håper at det kommer mye folk i år også. Dette er en god anledning til å komme seg ut og møte venner, sier Olsen.

Fine premier

Turneringen for barn og unge mellom 12-18 år, men Olsen sier at de kan være med å gi dispensasjon om noen skulle trenge det. Allerede er det flere lag som har meldt seg på og målet er at det i alle fall blir seks lag.

- Vi håper at flere fotballinteresserte gutter og jenter melder seg! Jeg kan ikke avsløre alt nå, men kan si så mye som at det blir veldig fine premier i år.

Det blir ikke bare premiering av de beste lagene.

- Vi premierer også det mest energiske og engasjerte laget, så man trenger ikke bare være god å spille fotball, sier Olsen.

Det vil også være et tilbud samme dag til de som ikke ønsker å spille fotball.

- På Treffpunkt vil det blant annet være åpen gymsal og sosialt samvær, legger han til.

Mye aktivitet

Dette blir det siste arrangementet til Aktiv Lyngen for i år. I løpet av høsten har Aktiv i Lyngen hatt en rekke arrangement til ungdom.

- Blant annet ved skolestart arrangerte vi for første gang fadderuke for elevene som begynte i Tromsø, i høstferien dro 75 barn og unge på tur til Tromsø og så har det vært allidrett for den yngste gruppa en gang i uka, forteller Olsen.

I tillegg har de har Treffpunkt både i Nordreisa, Tromsø og Lyngen en dag i uka.

Han ønsker å takke både ungdommene og foreldre for en fantastisk oppslutning rundt aktivitetene til Aktiv Lyngen i 2016.

- Jeg lover at vi forhåpentligvis vil fortsette i samme stil neste år også!

Julehøytiden er en tid hvor mange tradisjoner blir skapt og et arrangement som dette er en fin måte å møtes på i romjula, ha det sosialt og spille fotball, sier Kåre Bjørnar Olsen i Aktiv Lyngen.