Årets LAN har rundt 100 spillere, og over 70 personer har kjøpt billett for å se på.

Leder for Storslett LAN Sigvart Andersen og tidligere leder Eilif Storslett Lund mener at det er viktig for ungdommen i regionen som ikke holder på med idrett å ha et rusfritt tilbud.

– Det er et viktig fordi det ikke er så mange tilbud for dem som ikke holder på med sport, sier Sigvart Andersen

– Greit nok at man kan møtes på point for å spille, men her er det mange flere som kan møtes, skyter Eilif Storslett Lund inn.

Konkurranser

De forteller at det arrangeres flere turneringer under LAN-et

– Det er flere turneringer som arrangeres under LAN-et, så man kan sammenligne det litt med st. hans turneringa, sier Sigvart og forteller at det konkurreres i blant annet CS: GO og League of Legends. Det er spill som også blir spilt på internasjonalt nivå med større turneringer i USA og Sør-Korea hvor pengepremiene kan være flere millioner kroner og har millioner av publikummere over hele verden.

For de aller dyktigste spillerne på Storslett vanker det pengepremier i flere av turneringene, hvor de største premiene er på 10.000 kroner.

Også sosialt

–Det er ikke bare spilling som foregår, det er rundt 30 prosent spilling, resten er sosialt og andre konkurranser, sier Storslett Lund og forteller at eksempler på konkurranser kan være å ha munnen full av godteri mens man skal si forskjellige setninger, drikke brus raskest og så videre.

Mye arbeid

Arbeidet for å arrangere årets LAN startet allerede tidlig høst 2016 og arbeidet for neste år har allerede startet.

– Vi har vært et crew på 28, og hatt tre workshops tiden tidlig høst

Men verken Sigvart eller Eilif er det man kan kalle en ordentlig gamer.

– Vi har ikke gjort dette fordi vi har hatt spilling som ekstrem hobby, men vi liker å arrangere ting og få i gang arrangementer, sier Andersen.

Ledere: Både tidligere Leder Eilif Storslett Lund og Nåverende leder Sigvart Andersen er så langt fornøyd med hvordan det har gått.
Twister: Det spilles ikke bare dataspill under LAN-et, flere deltagere slo seg løs med blant annet twister.