Fredag og lørdag er det duket for den årlige Reisarevyen på Halti Kulturscene i Nordreisa.

Totalt tre forestillinger er satt opp, med kun få billetter for salg igjen.

– På én time solgte vi nesten ut en hel forestilling. Det er tydelig at folk er sultefora på forestillingene våre, mens det er mange andre arrangementer her i Nordreisa som går med halvfulle saler, forteller skuespiller Steinar Østgård.

Lokalt og ultralokalt

Revyen som er inne i sitt ellevte år, gjennomføres i samme stil som før.

– Det blir mest lokalt, noe ultralokalt og noe som alle, uansett hvor de kommer fra, forstår. Alle kommer ikke til å like alt – det tar vi ikke personlig, men noen scener vet vi kommer til å skape latterbrøl, sier han entusiastisk.

Årets revy heter «Eg kommer, kommer du?», noe Østgård sier publikum selv får tygge litt på i forkant av showet. Han vil nemlig ikke røpe for mye av hva som venter.

– Vi skal ikke slå ned noen, det har vi en policy på at vi ikke gjør. Men vi skal selvfølgelig prøve å ta noen på kornet, og her kan verken kommunen eller personer som er fremtredende i lokalmiljøet føle seg trygge.

– Har du noen favorittscener i årets revy?

– Jeg har selvfølgelig noen, og en som jeg spiller i selv. Jeg klarte å få noen prøvepublikummere til å flire så de skreik, så jeg tror den kan bli bra, ler han.

Godt lag

Østgård forteller at noen av revyens faste skuespillerne måtte melde pass i år. De er derfor noen færre med totalt åtte skuespillere på scenen.

– Det blir noen hurtige skift, men der er vi heldige som har flinke jenter bak scenen på klær og sminke. Vi har også tre «scenenisser», tre i musikken og Jørn Holm som styrer lyd og lys. Så tilsammen er vi mange.

Revygjengen hadde sin første øving i mai, før de igjen tok opp tråden etter sommerferien. Siden da har det gått slag i slag og denne uka øver de nesten hver dag.

– Det er jo kjempeartig, ellers hadde man ikke orket være med. Vi finner på så utrolig mye gøy sammen.

Dette skriver også skuespiller Ingrid Solvang under på.

– Vi flirer så mye sammen og det er kjempeartig. Mange av oss møtes ikke så mye ellers, men revyen har ført oss sammen. Vi er en fantastisk gjeng hvor alle har ulike talenter, og det prøver vi å få vist fram og bruke i forestillingene. Jeg er stolt av alle, sier hun til Framtid i Nord.

Hun har store forventninger til årets forestilling.

– Jeg gleder meg masse og håper vi også i år har samme humor som publikum.

NESTEN UTSOLGT: Du kan kanskje få deg billetter til årets Reisarevy, hvis du er kjapp. Bildet viser en stappfull sal på Halti i 2015. Foto: Arkiv.