Den talentfulle Furuflaten-jenta løftet julestemningen flere hakk ved sin fremføring av ”I saw Mammy kissig Santa Claus” og Nordnorsk julesalme.

– Første gang jeg synger sammen med et korps. Jeg synes det var både litt vanskelig og litt kult. Jeg øvde bare to ganger med korpset før konserten, sier Maja.

Hun har allerede markert seg som ung artist med spennende stemme. Maja har to ganger gått videre fra UKM i Lyngen til fylkesmønstringen på Finnsnes.

– Jeg liker popmusikk best. Drømmen er å synge på store scener, røper Maja.

Venter noen år

Hun meldte seg i høst på Norske Talenter. Hun var på prøveaudition i Tromsø, men ble ikke sendt videre.

Hun er foreløpig for ung for å prøve seg i ”Idol” og ”The Voice” på TV 2.

– Jeg har lyst til å melde meg på når jeg blir gammel nok, sier Maja Meyer.

Julekonserten til Lyngseidet musikkorps ble holdt i velkjente former.

Hovedkorpset under ledelse av dirigent Stig Holst fikk mest spilletid. De fikk støtte fra venner i Balsfjord musikkorps.

Også det nokså ferske juniorkorpset og barnekoret, begge med Arnt Eggen som dirigent, fikk slippe til. Drilljentene ble fordelt på tre grupper.

Stødig hånd

Konferansier Anette Holst bandt sammen konserten med stødig hånd. Hun er godt fornøyd med rekrutteringen.

– Juniorkorpset er for 2.-7. klassetrinn, og har fast øving en gang i uka. Disse årskullene øvde tidligere i mindre grupper. Når de har spilt mer sammen, er hovedkorpset neste mål, sier Holst.

Frafallet skjer i hovedsak i overgangen fra ungdomsskolen til videregående, selv om noen unntak forekommer.

Jule- og 17. mai-konserten er Lyngseidet musikkorps største inntektskilde. Fremmøtet på Solhov er tilnærmet like stort begge gangene.