Lørdag kveld foregikk deler av NRKs sommeråpent sending i Kåfjord. Sommeråpent hadde blant annet innslag fra strikkhopping på Gorsabrua, i tillegg var det et direktesendt innslag som foregikk utenfor Manndalen Husflidslag.

I forbindelse med direktesendingen hadde Gunn Isaksen sendt ut en oppfordring på Facebook der Manndalen Husflidslag oppfordret folk til å stille opp for NRK kameraene iført kofte eller luhkka. Husflidslaget i Manndalen ble selv informert om at sendingen ble i Manndalen bare noen dager i forveien og det var derfor travelt med å få det på Facebook og ut til bygdefolket.

- I går formiddag fikk vite at det ble sendt fra Manndalen og at de ville ha mange folk hit, så jeg måtte skynde meg å få det på Facebook, sier Gunn Isaksen, som selv opptrådte på TV under sendingen der det blant annet ble visst fram Manndalsgrena og rognbollesuppe.

Rognbollesuppe og håndarbeid

- NRK ville ha en rett som var spesiell for området, og da var det klart at det måtte bli rognbollesuppe, forklarer Isaksen.

Det er Ingrid Johansen som har stått for kokingen av rognbollesuppen.

- Jeg tok opp rognen for å tine i går da Gunn ringte meg, sier Johansen.

Hun forklarer at det er tiningen av rognen som tar lengst tid. Johansen kan også forklare nærmere hva utstillingen som står utenfor Manndalen Husflidslag består av.

- Det er håndarbeid som er spesielt for oss her i Manndalen. Det er grenevev, bonkosvotter og ting som er strikket med det typiske Manndalsmønstret, forteller Johansen.

Åpent hus

Selv om Ingrid Johansen har laget rognbollesuppe er det bare tilstrekkelig for at det skal kunne smakes på under sendingen, husflidslaget har likevel laget et tilbud til de som kommer for å være med på direktesendingen.

- Vi holder husflidshuset åpent slik at folk ikke fryser i hjel, så da holdes det åpent helt til det er ferdig, sier Gunn Isaksen.

Isaksen kan også meddele at de har laget kaffe til de som skulle ønske det. Til tross for at det var på kort varsel møtte det opp et titalls manndalinger til det direktesendte innslaget på Sommeråpent, flere var iført luhkka og noen kofte. En av de som møtte opp var blant annet Ingeborg Olsen som kan beskrives som en «Husflidsdame» hun og flere andre prydet bakgrunnen når sending gikk direkte fra Manndalen.

Det var et titalls mennesker som hadde møtte opp for å være med under direktesendingen i Manndalen. Foto: Johanne Sofie Dalvik