Denne gang er det Skibotn stifestival, samlingen hvor deltakere fra fjern og nær tar sine terrengsykler ut i skog og fjell for spektakulære naturopplevelser.

– Så langt er det påmeldt 50 deltakere, og da er allerede fjorårets deltakerrekord tangert, sier initiativtaker og primus motor, kristian Løwe til avisa, og legger til at påmeldingsfristen er frem til festivalen starter fredag ettermiddag.

Årets stifestival blir den tredje i rekka, og ifølge Løwe er festivalen i ferd med å bli godt kjent også utenfor de innerste stisykkel-kretser.

– I tillegg har både Visit Lyngenfjord og Storfjord kommune fattet interesse i arrangmentet, tilføyer han

Velkjent program

Turene og programmet foran årets stiestival er ikke ulik tidligere år med muligheter for guidede turer i og rundt Skibotn. I tillegg arrangeres også konkurransen ”Hengen ned” for de av deltakerne som har lyst å konkurrere.

– Nytt av året er at vi også arrangerer fellesturer på fredag, og så blir det en konsert med Storfjordbandet ”Resirkulert” på lørdagen, opplyser Løwe.

Ifølge festivallederen kan alle som er interresert i stisykling delta, men at det er et must å ha en sykkel som er bygd for terreng, og at deltakerne er i normal fysisk form, selv om turene er av ulik lengde og vanskelighetsgrad.

Løwe er fullt klar over at festivalen kolliderer med sykkelbegivenheten Arctic Race of Norway, og forteller at noen faste deltakere har meldt avbud på grunn av dette.

– Men det er vanskelig å unngå slike kollisjoner, uansett hvilken helg man velger, og dessuten er det mulig å få med seg avslutninga av ARN i Tromsø på søndagen, tilføyer han.

Stor sykkelinteresse

Interessen for stisykling i Skibotn har ifølge Løwe aldri vært større enn nå, og viser til at hver helg siden i tidlig i vår har stiene rundt om i Skibotn blitt valfartet av sykkelister fra nærmest hele landet.

– Det er nå nærmest vanlig å møte en gjeng sykkelister på tur i skogen, og interessen har nærmest eksplodert de siste par åra, sier Løwe.

For Storfjord og Skibotn er også stisykkelfestivalen nok en bekreftelse på stedets potensial for stisykling, etter at årets Lavkaritt nok en gang satte ny deltakerrekord.

For mer informasjon om Skibotn stisykkelfestival finner du på festivalens hjemmeside.

POPULÆRT: Stisykling i Skibotn er blidt populært de siste årene. Foto: Tom Andersen