Jordbrukssjef Even Kristiansen i Lyngen kommune er godt fornøyd med at i overkant av hundre personer lørdag tok turen til grendehuset på Jægervatnet.

Den tredje Landbruksdagen i rekken hadde spesielt fokus på småskalaprodusenter og nye muligheter innenn arktisk landbruk

- Landbruksdagen innfrir forventningene om å være en faglig og sosial sammenkomst på tvers av generasjoner og for folk både med og uten tilknytning til næringen, forteller Kristiansen.

Bygdekamp

Ordfører Sølvi Jensen understreket i sin åpningstale landbrukets store betydning for utviklingen i Lyngen.

Et av høydepunktene i løpet av dagen var en uhøytidelig bygdekamp mellom fem lag, som konkurrerte i blant annet slåing, raking, bruk sv motorsag, trillebårkjøring og hesteskokasting. Team Aronsen fra Selnes stod igjen som prestisjefylt vinner.

- Landbruksdagen har utviklet seg til å bli en sosial familiedag. Vi ser at flertallet av fremmøtte ikke har direkte tilknytning til landbruk.

Rekruttering

Even Kristiansen påpeker at hovedutfordringene i Lyngen-landbruket er rekruttering og generasjonsskifte. Han betegner økonomien på de fleste gårdene som ganske bra.

– Vi satser på at dette blir en tradisjon. Ressursgruppa i landbruket legger føringer for tema og innhold, sier jordbrukssjef Even Kristiansen i Lyngen kommune.