For tredje året på rad arrangerer Skjervøy Kulturhus i samarbeid med Nord-Troms Museum intimkonsert i naustet ved Maursund gård, førstkommende fredag.

– Dem som har lyst er velkommen. Men det er førstemann til mølla, sier leder i Skjervøy Kulturhus, Audun Skog.

For naustet er ikke stort, og i fjor var fullt.  Da var det nemlig det irske bandet ”Tradish” som skapte en nærmest autentisk irsk pubstemning.

I år er det Tromsøbaserte  ”The Northern Lies” sin tur til å vise seg fram. Bandet spiller musikk av en blanding rock, folkepop og visesanger.

– I utgangspunktet er de tre stykker. Men når de kommer hit på fredag blir de fem stykker på scenen, smiler en fornøyd Skog.

Bandet har på sitt siste album ”Midnight Medicine” fått flere femmere.

– Både plater og konserter har fått god mottakelse. Også av meg, ler Skog.

Andre arenaer

Til vanlig huser det helt alminnelige røde naustet flere gamle båter. Trebåter som museet eier.

– Når vi skal ha konsert lar vi to båter stå igjen. Da får vi  akkurat plass til et band og 85 mennesker her inne, sier sekretær i Nord-Troms Museum, Tove Albrigsten.

Opprinnelig startet samarbeidet mellom Nord-Troms Museum og Skjervøy Kulturhus fordi det fantes et ønske om å ha konserter andre steder enn kun i kultursalen.

– Jeg begynte å lete etter andre arenaer, og fant ut at det var blitt holdt konserter her tidligere. Jeg spurte museet om de var interesserte, og jeg fikk et ja, sier Skog.

Spesiell atmosfære

Siden tilbudet er blitt såpass populært anbefaler Skog og Albrigsten at folk forhåndsbestiller billetter.

– Dersom vi ikke er utsolgt kan man få kjøpt i døra, sier de.

Arrangørene skryter av den spesielle stemningen Maursund gård og naustet byr på.

– Dette er ikke en hverdagslig opplevelse. Atmosfæren er veldig spesiell og man kommer veldig tett på bandet her, sier han.

Albrigsten og Skog ønsker å fortsette samarbeidet.

– Vi regner med det blir konsert til neste år også. Vi synes jo det er hyggelig, og drister oss til å si at dette har blitt en tradisjon allerede, ler de.

BANDET: ”The Northern Lies” består av Henry Johnsen, Anne Nymo Trulsen og Håvard Stangnes. De tre musikere har fartstid fra ulike musikalske sjangre. Pressefoto